Hírek

Így állított meg egy 12 éves 11 ezer homofóbot

A hétvégén LMBT-ellenes szervezetek tüntetést szerveztek Mexikóban az azonos neműek házasságának bevezetése ellen. Az eseményre 11 ezren érkeztek, a menetet viszont egy tizenkétéves simán meg tudta állítani. A tettéről készült fotó bejárta a világsajtót, sokan már az 1989-es Tienanmen téri képhez hasonlítják.

Celaya városát a hivatalos becslések szerint 11 ezer LMBT-ellenes tüntető özönlötte el, akik a házassági egyenlőség bevezetése ellen tiltakoztak. Mexikóban jelenleg csak pár államban és a fővárosban engedélyezett az azonos neműek egybekelése. Az elnök tervei szerint viszont az egész országban elfogadott lenne.

A több vallási csoportot tömörítő Családok Nemzeti Frontja úgy gondolta, ezt nem hagyhatja. Először aláírásokat kezdtek gyűjteni, eddig 100 ezret sikerült megszerezniük. A hétvégén pedig az egyik mexikói városban tüntetést is szerveztek, amelyen 11 ezren vettek részt.

mexico1
Egy tizenéves és 11 ezer dühödt homofób

Amikor viszont a menet elindult, egy 12 éves srác tűnt fel, s ugrott eléjük. A pillanatot Manuel Rodrigez fotóriporter örökítette meg, aki így nyilatkozott a Regeneraciónnak: „Először azt hittem, a gyerek csak hülyéskedik.” Aztán Rodrigeznek lehetősége nyílt arra, hogy beszéljen a gyerekkel, aki anonimitásban maradt, és rájött teljesen valós oka volt az akcióra. „Van egy meleg nagybátyám. És gyűlölöm, hogy az emberek gyűlölködnek” – mondta a srác.

A celayai képet már most sokan az 1989-es Tienanmen téren készült képpel hasonlítják össze. Azon egy ismeretlen férfi állt a tankok útjába, amelyek a téren tüntető diákok ellen volnultak fel.

tianasquare
Egy férfi, aki négy tank elé állt, hogy a Tiananmen téren tüntetőket segítse.
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin