Hírek

Idős meleg férfit tenne ki a család partnere halála után

Két művész, Tom Doyle és Bill Cornwell 55 évig éltek együtt New York West Village negyedében. Mindketten egy más korban nőttek fel, amikor az azonos nemű házasságról még álmodni sem mertek az emberek. Miután öt évtizeden át szerették egymást mindenféle papír nélkül, nem érezték azt, hogy kapcsolatukat legalizálni kellene, főleg úgy, hogy ez kapcsolatuk java részében lehetetlen is lett volna.
 
brownstone_flickr_jason_farrar
 
Sajnos ez, mint utóbb kiderült, hiba volt. Amikor 88 éves korában Bill Cornwell elhunyt 2014-ben, házát párjára hagyta, akinek az már 55 éve az otthona volt. A ház azonban túl értékes ahhoz, hogy a rokonok ebbe beletörődjenek. A Horatio Streeten álló háromszintes, négylakásos bérház 7 millió dollárt, azaz közel kétmilliárd forintot ér. Hiába végrendelkezett az elhunyt úr már egy évtizeddel ezelőtt, a dokumentumot két tanúval is alá kellett volna íratni, ahogyan azt New York állam törvényei előírják. A két úr, talán idős korokból kifolyólag azonban csak egy tanúval íratták ála, az épület így Bill Cornwell legközelebbi rokonaira száll, két unokahúgára és két unokaöccsére. A család el akarja adni a házat, a 85 éves Tom Doyle pedig próbálja ezt megakadályozni.

” Nem a pénz érdekel, hanem hogy tető legyen a fejem felett életem hátralévő részében. Nem akarok idősotthonba menni. Amíg itt vagyok, körbevesznek a megszokott emlékek. Mintha még Bill is itt lenne.”

Az egyik unokahúg, Carole DeMaio szerint nagybátyja azért nem tette meg a szükséges lépéseket, hogy mindent párjára hagyjon, mert ezt nem akarta.

“Volt ötven éve arra, hogy Tom nevét ráírja valamelyik papírra. Az a végrendelet soha nem volt érvényes.” – mondta. Arra is utalt, hogy talán nem is voltak élettársak, csupán jó barátok, akik együtt laktak.
 

00nybrownstone1-superjumbo
Tom Doyle a ház kertjében

Jóindulatuk jeléül, valamint nagybátyjuk iránti tiszteletből a család öt évnyi használatra felajánlotta azt földszinti lakást, ahol a pár eddig élt, jelképes, havi 10 dolláros bérleti díj ellenében. Továbbá 250 ezer dollárt is kapna a épület eladásakor az úr, ám ő elutasította az ajánlatot. Helyette beperelte a rokonokat, mert szerinte nem lehet kérdés, hogy túlélő házastársként és párja végrendelete alapján ki az épület egyedüli tulajdonosa.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb