Hírek

Idén ősszel újra megrendezik a Mr. Gay Hungary versenyt

Javában folynak az idei Mr. Gay Hungary előkészületei. A közeljövőben megpróbáljuk felidézni az egykori versenyeket, megszólaltatni minél több egykori indulót és győztest, valamint rendszeresen beszámolni a friss hírekről.

 

 

Több mint 10 év után 2018 őszén újra megrendezik a Mr. Gay Hungary versenyt. Összhangban a Mr. Gay World világversennyel a magyar esemény is egy online előválogatóból és egy showműsorral egybekötött színpadi döntőből áll majd.

Legutóbb 2008-ban rendezték meg itthon a Mr. Gay Hungary-t, és érdemes felidézni az akkori képsorokat és cikkeket, hogy milyen sokat is változott azóta körülöttünk minden.

 

 

Talán a leginkább szembetűnő, hogy már szinte sehol sem egyszerű szépségversenyként futnak a hasonló rendezvények, hanem meghatározó szerepet kap a közösségi szerepvállalás.

Tavaly például a 29 éves Enrique Doleschy nyerte a Mr. Gay Germany választást. A Kölnben rendezett döntőn hagyományosan nem a külsőn volt a hangsúly, hanem a közösségi munkán. A címmel járó felelősség, hogy a győztes elősegítse a queer láthatóságot, ehhez pedig mindenkinek saját kampánnyal kellett készülnie.

Vagy ott van az idei Mr. Gay World győztes. Jordan Bruno a házassági egyenlőségről rendezett ausztrál népszavazáson az elfogadás mellett kampányolt, valamint szakácskönyvet adott ki, aminek a bevételeit jótékony célokra, LMBTQ szervezeteknek ajánlotta.

A magyar verseny során is az LMBTQ közösség nagyköveteit keresik majd, a győztesnek pedig olyan tulajdonságok különleges kombinációjával kell rendelkeznie, mint a társadalmi ügyekért érzett felelősség, az igényes megjelenés, az egészséges önbizalom, az egészséges életmód szeretete, és aki elég elhivatott, hogy a közösség érdekében cselekedjen. Ha mindez megvan, akkor a Mr. Gay Hungary cím birtokosa a következő egy évben az LMBTQ fiatalok példaképe lehet.

Bár egy mai döntőnek ugyanúgy része a klasszikus szépségversenyek elmaradhatatlan kellékei, mint az öltönyös, fürdőruhás felvonulások, de már legalább ugyanilyen fontosak az olyan elemek is, mint a személyes interjú és a közösséget segítő saját projekt bemutatása is.

A 2006-os magyar győztes, Gyöngyösi Nándor később a Mr. Gay Europe versenyt is megnyerte. Ki tudja, az idei résztvevők közül valaki talán szintén remekül szerepel majd a Hongkongban rendezett világversenyen is.

 

 

Previous post

Melegek elleni terrortámadást hiúsított meg a francia rendőrség

Next post

Magyar grófnő férfi ruhában - Vay Sándor és amit róla tudni érdemes