Pride

Idén ismét kordonok közé szorul a Budapest Pride felvonulás?

Míg a szervezők kreativitásának és határozottságának köszönhetően tavaly majdnem a teljes útvonalon kordonok nélkül zajlott a Budapest Pride felvonulás (kedvenc fotóinkat a rendezvényről itt gyűjtöttük össze), idén ismét fennáll a veszélye annak, hogy vissza kell térni az elmúlt tíz évben sajnos már megszokottá vált rendszerhez.

A szükséges erők és eszközök mellett kordonelemeket is alkalmazni fog a rendőrség a július 7-i Budapest Pride felvonulás biztosításához” – nyilatkozta a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Nem tudni a döntés összefüggésben van-e a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom korábbi sajtóközleményével. A szélsőjobboldali szervezet július 7-ére, a Budapest Pride felvonulás napjára “Magyar ellenállás” címén ellendemonstrációt hirdetett, illetve felszólította a történelmi keresztény egyházakat, hogy „világos állásfoglalással határolódjanak el a devianciát hirdető propagandától és mondják ki azt az alapvető, máig érvényes tanítást, hogy a homoszexualitás összeegyeztethetetlen a kereszténységgel!” Üzengetésből persze a kormánynak is kijutott: “Kíváncsian várjuk, hogy a Fidesz és a Magyar Kormány betiltja-e a Soros-szervezetek által szervezett és támogatott keresztényellenes programsorozatot.

23. Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás: Merj nagyot álmodni!

A nemrég a Jobbikból kizárt Toroczkai László által alapított szervezet tavaly is megpróbált fellépni, az egyébként először kordonok nélküli felvonulás ellen, és bár időlegesen lezárta pár tucatnyi tüntető a Lánchidat, a rendőrség végül profin és szabályosan eltávolította őket, a felvonuláson résztvevők pedig semmit sem érzékeltek.

Felmerül a kérdés: a hatóságok miért nem a homofób, szélsőjobboldali ellentüntetőket zárják kordonok közé, akik nincsenek többen pár tucatnyinál? Miért a lassan több tízezres méretű felvonulás résztvevőit kell?

A 23. Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás múlt pénteken vette kezdetét, az idén először egy hónapos rendezvény részletei itt olvashatóak.

23. Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás: Merj nagyot álmodni!

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb