Itthon

Idén is lesz Pécsen pride felvonulás

Az első pécsi pride-ot 2021-ben tartották

 

Harmadik alkalommal rendezik meg a pécsi pride felvonulást szeptember 23-án, amely a fővároson kívül az ország egyetlen ilyen eseménye. A felvonulás a csaknem két héten át, szeptember 10–23. között zajló Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivál része.

A szervező Diverse Youth Network idén ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját, ebből az alkalomból számos kulturális programmal teszik emlékezetessé a fesztivált.

„A legjobb dolog a héten” – így szól a felvonulás szlogenje -, „Na meg a szombat délután!” A Pa-Dö-Dö slágeréből vett sorokkal az idén elhunyt Lang Györgyire emlékeznek, mert „életének minden napja a szabadság és a szeretet bátor ünnepe volt, mi pedig így köszönjük meg, hogy vele ünnepelhettünk!”

A szeptember 23-i felvonulás a Kossuth térről indul 14 órakor és a tervek szerint 16 órakor ér majd a Szent István térre. Az eseményt különböző fellépők, civil falu, piknik és koncertek színesítik, a hamarosan érkező részletes programért a Facebook-eseményt érdemes figyelni. Ugyanitt azokat is várják, akik szívesen segítenének a lebonyolításban menetkísérő önkéntesként.

2021-ben Pécs volt az első vidéki város, amely pride felvonulásnak adott otthont, a tavalyi rendezvényen pedig több nagykövet és diplomata is részt vett.

“Pécs városa számtalanszor elköteleződött már a sokszínűség mellett. Meghatódva fogadtuk, hogy 2021-ben a pécsi emberek a felvonulást tüntették ki a Made in Pécs-díj közönségdíjasaként. Úgy érezzük, ennél szebbet és jobbat nem adhattunk és nem is kaphattunk volna. Ez mindannyiunknak, mindannyiunkról szól!” – írták a tavalyi felvonulás kapcsán a szervezők.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin