Itthon

Idén is a Mi Hazánké az Andrássy út a Budapest Pride Felvonulás napján

Idén is sikerült a Mi Hazánknak előbb lefoglalnia a Budapest Pride elől a korábban rendszeresen használt helyszínt, az Andrássy utat, vagyis ott biztosan nem lehet majd megtartani idén sem a rendezvényt – számol be Novák Előd, a párt alelnöke nyomán a Magyar Hang.

A Budapest Pride szervezői korábban bejelentették, hogy idén július 23-ra szervezik meg a menetet, a helyszín „lefoglalását” szombaton 0 órától lehetett bejelentetni a rendőrségen. Azonban a Mi Hazánk gyorsabb volt, így „megszerezték” arra a napra az Andrássy utat, de számos más szimbolikus közterületet is a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, az Alfa Szövetség és más „normalitáspártiak” (idézet Novák Elődtől) összehangolt akciójaként.

A párt alelnöke szerint  a Pride szervezői hálát adhatnak a Fidesz kétharmados győzelméért, mert így a felvonulásukat hatóságilag nem tiltják be. Majd hosszan kifejtette, hogy mit gondol az eseményről és hogy ők a tiltást szorgalmazzák.

Tavaly szintén a Mi Hazánk foglalta le az Andrássy utat a felvonulás idejére, így a rendezvény végül a belvárosi Madách térről indult és a Tabánban ért véget.

 

Harmincezren vettek részt az idei Budapest Pride-on

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin