Utazás

Ibiza, a buli szigete

Ibizáról valószínűleg mindenkinek rögtön a fergeteges partik, valamint a világhírű klubok jutnak az eszébe, pedig a sziget a szórakozáson felül számos látnivalót és kikapcsolódási lehetőséget nyújt számunkra.

Mallorca és Menorca után Ibiza a harmadik legnagyobb a Baleár-szigetek közül, fővárosa Eivissa vagy ismertebb nevén Ibiza város. A sziget teljes lakossága csupán 130.000 fő, de ez a nyári hónapokban a turistáknak köszönhetően a többszörösére nő.

Története egészen a Kr. e. 654. évre nyúlik vissza, amikor a karthágóiak megalapították Európa legkorábbi városait, közöttük Ibizát.

Napjainkban nagyon sokféle nép él itt különböző kultúrával, így nem csoda hogy a sziget példátlan toleranciájáról is ismert és egy igazi nyitott szellemiségű helyről beszélhetünk, ahol természetesen a melegek is felhőtlenül és felszabadultan tudnak élni.

Maga a főváros is rengeteg látnivalóban bővelkedik, a romantikus kis reneszánsz óváros (Dart Villa, melynek jelentése „nagy város”) szűk, kanyargós macskaköves utcái festői szépségűek. Sétánk során lefelé haladva a város főterére (Plaza de Vila) érkezünk, ahol számos étterem és kávézó várja a túra során megfáradt látogatókat. A mediterrán kis utcákon felfelé haladva pedig a katedrálishoz lyukadunk ki, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és az egész városra.

Nem véletlen, hogy sokak szerint a sziget Európa legszebb helye és kulturális és természeti kincsei miatt az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította Ibiza városát.

Nyaralásunk során érdemes még San Antonio (San Antoni) városába is ellátogatnunk, melynek lüktető éjszakai életén felül tengerparti öble az egyik legszebb az öreg kontinensen. Ha itt járunk, mindenképpen érdemes megvárnunk a naplementét, amely a híres Café del Mar teraszáról felemelő élményt nyújt. Azoknak, akik szeretnék felfedezni az egész szigetet, mindenképpen ajánljuk, hogy üljenek autóba és látogassák meg a sziget turistamentes kis falvait, amelyek a bájos falusi Ibiza képét adják vissza számunkra.

Ibiza, a bulik és a melegek

És akkor essen szó a már beígért partikról és a sokszínű éjszakai életről. A világ legnagyobb és leghíresebb klubjainak a szigeten két város ad otthont. A sort San Antonióval nyitjuk, ahol a 10.000 ember befogadására is alkalmas Privilege található, mely jelenleg a világ legnagyobb klubjának számít. Továbbá itt található az Eden, valamint annak közvetlen szomszédságában az Es Paradís klub is. Utóbbinál fontos kiemelni, hogy az 1975-ös nyitása óta eltelt időszakban vízibulijai miatt vált a sziget emblematikus helyévé. A 2007-ben a világ legjobb szórakozóhelyévé választott Amnesiának San Rafael ad otthont, amely a San Antonio felé vezető út 5-ös kilométerénél található. Az Amnesia rendezi a híres ibizai Matinée bulikat, ahol egy szezonban több, mint 150.000 ember bulizik.

Ibiza városban, a Playa d’en Bossán találjuk a Space-t, amely az International Dance Awards keretében két alkalommal is büszkélkedhetett a világ legjobb klubjának kijáró díjjal.

Természetesen ne feledkezzünk meg a belvárosban található Pacha klubról sem, melynek kistestvérei a világ számos pontján megtalálhatók, köztük korábban Budapesten is, a régi Vigadóban.

Ibizát a tolerancia és a sokszínűség szimbólumának is tekintik, ami azt jelenti, hogy természetesen a meleg szubkultúra is kiemelkedő szerepet játszik életében. Az óvárosban számos meleg bár található. Ilyen az Ánfora és Lola’s, illetve a Sa Majesté nevű szexklub is. De ha más helyszínt választasz bulizásra, az sem baj, hiszen az emberek itt mindenhova járnak szórakozni és senkit nem érdekel, hogy melyik nemhez vonzódsz.

Ibiza szinte minden nagyobb és híresebb strandján találunk meleg partot. A Figueretas sétányon húzódó kis strandok a legkedveltebbek. Az innen 30 percenként induló kompok Ibiza legnépszerűbb meleg strandjához, az Es Cavallet Beach-hez visznek minket, amelynek homokdűnéi késő délutántól kiváló cruising helyszínül szolgálnak.

Pareja gays playa- FU - VM_k

Ibiza sokszínűségével, csodálatos természeti kincseivel és nem elhanyagolható szempontként az óriási éjszakai életével felejthetetlen kikapcsolódást és szórakozást nyújt mindenkinek. Viszont szeretnénk előre tájékoztatni mindenkit, hogy egy-egy buli alkalmával azért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, így ne tervezzük azt, hogy életünk egyik „low cost” nyaralása pont Ibizán lesz. De a látványért és az élményekért mindenképpen megéri.

Szerző: Zsoltee

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Fotósorozat: Az Instagram legnépszerűbb meleg párja

Next post

Lengyelország: megszavazta a parlament a társadalmi nem elismeréséről szóló törvényt