Hírek

Ian McKellen elárulta, mit bánt meg a legjobban

A mindenki által jól ismert Sir Ian McKellent rendszeresen felkérik, hogy iskolákban tartson előadást az LMBTQ közösségről, egy korábbi interjúban pedig azt is elárulta, mi volt az, amit életében a leginkább megbánt.

A diákok szinte el sem tudják képzelni, milyen történetek várnak rájuk, amikor Gandalf, a nagy mágus megjelenik iskolájukban. Az előadás után rá kell jönniük, hogy a melegeknek – köztük Ian McKellennek is – mennyi mindenen kell keresztülmenni szexuális orientációjuk miatt – írja a Pink News.

 

Ian McKellen

 

Egyszerűen nem tudják elképzelni, hogy régebben akár börtönbe is kerülhettél, ha rájöttek, hogy egy másik férfival szeretkeztél. […] Számomra mindez már a múlté, de nagyon sok embernek továbbra is ilyen körülmények között kell élnie még Angliában is, ahol nagyon sok fiatal meleg hajléktalan van, akiktől elfordult a családjuk. Ez borzasztó.

A színész reméli, előadásaival segít azoknak, akik maguk is az LMBTQ közösséghez tartoznak, akár nyíltan, akár egyelőre titokban. De arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a heteroszexuális emberek is értékes információkat kaphatnak, amik később abban segíthetik őket, hogy elfogadják és megértsék társaikat.

Ahogy felidézi a múltat, McKellennek arra is rá kellett jönnie, hogy ha tehetné, és elölről kezdhetne mindent, nyitottabb kapcsolatot ápolna szüleivel, és őszinte lenne hozzájuk.

Azt bánom a legjobban, hogy sosem mondtam el a szüleimnek, hogy meleg vagyok. Édesanyám meghalt, amikor 12 éves voltam, édesapám pedig akkor, amikor 24, szóval egyiküknek sem beszéltem erről.

Ian McKellen arra bíztat mindenkit, hogy merjék felvállalni önmagukat. Ezalatt leginkább a színészeke gondolt – szerinte olyan világban élünk, ahol ha valaki felvállalja önmagát a filmiparban, már senki nem törheti derékba a karrierjét emiatt.

Previous post

Elton John imádja a róla készült filmet

Next post

Bejegyzett élettársi kapcsolat vs. házasság - Miben hasonlítanak és miben különböznek?