Hírek

Húsz élvonalbeli meleg focista egyszerre készül outolni

Liam Davis, az Egyesült Királyság egyetlen nyíltan meleg focistája a Telegraph-nak nyilatkozott. Davis nem önszántából bújt elő, 2014-ben egy helyi újság outolta, miután kiállt az Aston Villa visszavonult – szintén meleg – focistája, Thomas Hitzelperger mellett a Twitteren.

 

Liam Davis

 

Az előbújásról beszélve elmondta, hogy sokkal könnyebb lenne ezt közösen, egy csoport tagjaként megtenni – és értesülései szerint épp formálódik is egy ilyen csoport. Davis szerint össz-európai egyeztetés folyik az élvonalbeli csapatok meleg focistái között a közös coming outról.

Az egyetlen problémát az jelenti, hogy nem minden érintett szeretné ezt nagy médianyilvánosság előtt tenni, míg néhány tag kifejezetten ezt preferálná. Davis szerint nagyon jó, hogy az UEFA a sokszínűség mellett kiálló kampányokat folytat, csak szerinte az ilyen kampányoknak nincs sok értelme:

“Elég bizarr számomra, hogy nem igazán jutunk előre, a focisták továbbra sem mernek előbújni. Nekik szeretném elmondani, hogy szó szerint soha nem ért emiatt engem semmilyen hátrány, nem volt ebből soha probléma, csak pozitív visszajelzéseket kaptam. Ha bárki kérné a tanácsomat, azt mondanám: Tedd meg, ne aggódj!”

Ha igazak Davis értesülései, akkor mi a 2018-as labdarúgó-világbajnokságot javasolnánk a csoportos előbújásra, ezt stílusosan Oroszországban kellene megejteni.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb