Lifestyle

Hosszútávú szőrtelenség – Villogj a Philips Lumea Prestige készülékkel

Mindig is tudtam, hogy szőrösebb vagyok az átlagnál, de hogy a főszerkesztőnk ilyen kedves célzást tegyen rá, hogy ideje megszabadulni legalább egy részétől, na azt nem gondoltam. Teszteltük a Philips Lumea Prestige szőrtelenítő készüléket.

 

 

„- Technikai kütyük tesztelése mennyire érdekelne?” – tette fel a kérdést főszerkesztőnk. Hát nem arra számítottam, hogy a “persze” válaszom után kapok tőle egy Philips Lumea Prestige IPL villanófényes szőrtelenítő készüléket. Bár lehet, hogy célozni akart valamire. Mondjuk, hogy nem kevés szőr található rajtam – lábujjaktól a fejem búbjáig. Így ki is lehetne megfelelőbb tesztelője az eszköznek?

Be kell vallanom, picit megriadtam egy gyerekkori traumának köszönhetően. 7-8 éves lehettem, amikor gondoltam, jó buli lesz édesanyám epilátorát végighúzni a sípcsontomon (igen, már akkor is szőrös volt a lábam, családi örökség). Nem volt az. Anyámra azóta is istennőként tekintek, hogyan képes hosszú évtizedek óta epilátorral kínozni magát. Merthogy én azt hittem, ott és akkor eljött a világ vége, amikor azt a néhány szőrszálat a lábamból kitépte a szörnymasina.

Úgyhogy gyorsan utánaolvastam az IPL villanőfényes szőrtelenítési technikának, hogy mégis mire számítsak. Szóljak-e előre a szomszédoknak, hogy ha úgy visítok, mintha a baltás gyilkossal randevúznék, akkor se hívják ki a rendőrséget, mert csak éppen megszenvedek a szépségért. Vagy ez a technológia már emberbarátibb, és gondoltak az alacsony fájdalomküszöbű emberekre is. És hogy ők is szeretnének szőrtelenek lenni. (Bizonyos helyeken. Én csak a hónaljamat voltam hajlandó beáldozni a projektre, így előtte-utána fotókat inkább nem csatoltam, nem a legvonzóbb testrészem. Szerintem.)

A készülék egy szimpatikus lilás-bordós dobozban található, és számos fontos információ kiderül róla. Például, hogy különböző fejeket kell használni az egyes területekre: arc, bikini-vonal (lehet, hogy az új szexi piros bikinimhez ezt is be kellett volna vállalnom?), hónalj.

 

 

A dobozt kinyitva egyből a kézikönyvet találjuk, azt kiemelve pedig már látjuk is a készüléket, ami szerintem igazán mutatós darab. A használati utasítás viszont első körben fontosabb. Érdemes alaposan végigolvasni, hogy mik az ellenjavallatok, milyen esetekben nem szabad használni a készüléket. Nagyon sötétbőrűek például nem használhatják, ahogyan terhes és szoptató anyukák sem, cukorbetegnek és HIV-fertőzöttnek sem ajánlott – ezekről érdemes lehet előre tájékozódni.

 

 

Amennyiben viszont szabad az út és semmilyen ellenjavallati csoportba nem esünk bele, máris megnézhetjük a bőrszín táblázatban, hogy mi hányas kategóriába tartozunk – nyugalom, a gép saját beépített bőrszínérzéjelője is csekkolja. Ezután gondoskodni kell a bőr előkészítéséről (szőrszálak eltüntetése: borotválással, gyantázással). Maga az IPL (intenzív pulzáló fény-technológia) fényimpulzusokat küld a bőrbe, melyeket a szőrtüszők elnyelnek. Minél világosabb a bőr és sötétebb a szőr, annál jobb a fényimpulzusok elnyeledőése. Szóval nekem nyert ügyem volt a hófehér bőrömmel és a fekete szőrszálaimmal. Ezután a fényimpulzusok hatására a szőrszál nyugalmi fázisba kerül és természetes módon kihullik, az újranövekedést pedig gátolja ez az egész folyamat.

Mivel az IPL technológia csak akkor hatékony, ha a szőrszálak növekedési fázisban vannak, így az első kezelési szakaszban 4-5 kezelés ajánlott, köztük 2 hetes kihagyásokkal, majd az utókezeléssel, 4-8 hetente hosszútávú szőrmentes hatást érhetünk el.

Így az első alkalmak után nem kell megijedni, ha megjelennek a szőrszálak, azok biztosan nem növekedési fázisban voltak, amikor az első kezeléseket végeztük. Nálam is, ahogyan haladok előre a kezelések számával, egyre látványosabb – vagyis pont, hogy láthatatlanabb – az eredmény. Nemsokára elmondhatom, hogy “Patrik vagyok, két hete szőrtelen (hónaljban)”.

 

 

Gondolom, sokakban felmerül, hogy milyen érzéssel jár a kezelés. Jelentem, ha túléltél már életedben akár csak egyszer is egy epilálást vagy gyantázást, akkor ez meg sem fog kottyanni. Nem is fájdalomra kell számítani, inkább melegségre, hőhatásra. De ez maximum kényelmetlen tud lenni, a szomszédoknak biztosan nem kell kiküldeniük a TEK-et a megmentésedre. Én sem háborgattam őket a visításommal.

A készülék hosszú évekre biztosíthatja a teljes szőrtelenítést a legtöbb testrészen, és mivel otthoni használhatra készült, ezért nemcsak pénzt, de időt is spórolhatunk. Fájdalommal nem jár, maximum egy kis kellemetlenséggel, de nemhiába az egyik legtöbbet idézett mondás: a szépségért meg kell szenvedni. Biztos vagyok benne, hogy a melegtársadalom egyik fele most is alkalmaz (de minimum gondolkozik azon, hogy alkalmazni fog valami hasonló készüléket/technológiát), míg a másik fele még a borotvát is csak szitokszónak használja. Előbbieknek érdemes lehet beruházniuk a Philips csúcstechnológiás készülékére.

 

Zsebedits Patrik

 

 

 

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés