Hírek

Hongkongban több LMBTQ-ellenes törvényt is eltöröltek

 

Júniusban Hongkong LMBTQ-közössége nem csupán a Pride hónapot, de több ellenük irányuló törvény eltörlését is ünnepelheti, mely győzelmet hozott számukra. A felsőbíróság úgy döntött, megszabadulnak azoktól a törvényektől, melyek olyan dolgokért büntették a meleg férfiakat, amikért heteroszexuális társaikat semmiféle következmény nem érte. Pontosan négy cselekményről döntöttek úgy, hogy büntetésük alkotmányellenes, valamint további három cselekmény értelmezését vizsgálták fölül Yeung Chi-wing, LMBTQ-aktivista beadványára – számol be róla az Attitude.

Mind a hét korábbi cselekmény csupán a meleg férfiakra nézve volt törvénybe ütköző, ugyanis a heteroszexuálisok és sok esetben a leszbikusok is következmények nélkül cselekedhették ezeket a „törvények ellen”. Ide tartozott többek között a szexuális aktus tizenhat évnél fiatalabb férfival, mely ugyanúgy büntette a tizenhat év alatti felet és esetleges idősebb társát is. Ahogy mindeddig büntették a szexuális kapcsolat létesítését két férfi között, ha az nem a négy fal között történt.

Itt érdemes megjegyezni, hogy a zsúfolt nagyvárosban a négy fal közötti együttlét sem jelent garanciát arra, hogy ne a fél utca szurkolja végig az eseményeket.

Nagyot nézett a kukkoló tömeg, mikor kiderült, ki az ablakban szeretkező férfi partnere

 

 

hirdetés
Previous post

Donald Trump is velünk „ünnepli” a pride hónapot

Next post

Katolikus püspök állítja: a pride ártalmas a gyermekeknek