Hírek

Hongkong továbbra sem kerül közelebb a házassági egyenlőséghez

Carrie Lam, Hongkong főminisztere

 

Hongkong főminisztere, Carrie Lam a héten kijelentette, hogy a helyi kormány továbbra sem került közelebb a házassági egyenlőség legalizálásához, hiába tartottak konferenciát az ügy érdekében.

Az azonos neműek házasságára nincs törvényi lehetőség a Kínához tartozó, de nagyfokú autonómiával rendelkező Hongkongban. Egyelőre arra sem került sor, hogy megszüntessék a szexuális orientáción és a nemi identitáson alapú diszkriminációt – számol be róla a Hong Kong Free Press. A legfelsőbb bíróság tavalyi döntése alapján annyi változás történt, hogy a külföldi munkavállalók esetében elismerik az azonos nemű házastársat is a vízumok kiadásakor.

Hongkong egyetlen nyíltan meleg törvényhozója, Ray Chan éppen ezért úgy látja, a főminiszter képmutató és csupán a külföldi LMBTQ közösségnek és a multinacionális üzleti életnek szeretne kedvezni, megfeledkezve közben a hazai lakosság jogairól. A vízumügyön túl nem igazán tesz azért, hogy a helyi lakosok esetében is elismerje az állam az azonos nemű házaspárokat.

Mindezek ellenére Hongkong azon kevés ázsiai állam közé tartozik, ahol az LMBTQ-közösség relatíve nagy szabadságban él. Ennek bizonyítéka az is, hogy a Hongkong Pride évről-évre több tízezres tömeget vonz és 2022-ben első ázsiai országként rendeznek nagyszabású LMBTQ-sportrendezvényt.

 

 

hirdetés
Previous post

A homoszexualitás népszerűsítése miatt van egyre több meleg és leszbikus Dúró Dóra szerint

Next post

Coming outolt az olimpiára készülő Japán női focistája