Hírek

Homoszexualitás vádjával deportáltak férfiakat Kuvaitból

Zéró toleranciát hirdetünk minden erkölcsi ízléstelenséggel szemben és a látszatát is kerüljük annak, hogy szemet hunyunk bármilyen törvénysértés, vagy kuvaiti állampolgárok egészségének kockáztatása felett” – ezt Mohammad Al Dhufairi nyilatkozta az arab nyelvű Al Seyassah Daily online magazinnak, miután bejelentette, hogy vezetésével 76 férfit deportáltak homoszexualitás gyanújával Kuvaitból.

A homoszexualitást, a transzneműséget, valamint a cross-dressinget törvény tiltja a közel-keleti törpeállamban. 21 éves kor alatt tíz évig, felette hat évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható az, aki lebukik és bíróság elítéli.

hirdetés

A hatóságok – ezek szerint fontosabb feladatuk nem lévén – augusztusban határozták el, hogy rajtaütnek több, férfiak részére üzemeltetett masszázsközponton. Szerintük ezek a homoszexuális fertő melegágyai. Az akció keretében 22 helyszínre mentek ki és tartóztattak le ott tartózkodókat. Arról nincs információ, hogy a deportálásra ítélt 76 férfi között van-e kuvaiti állampolgár.

Kamerafelvétel az egyik kuvaiti masszázsközpont társalkodójából

Kuvait legutóbb 2013-ban került be a nemzetközi LMBT-hírekbe, amikor az ország egészségügyi minisztere bejelentette, hogy olyan észlelő rendszeren dolgoznak, amely kiszúrja a homoszexuálisokat a tömegből. Így megakadályozható lenne, hogy az országba betegyek a lábukat a saját nemükhöz vonzódó idegenek. Az ígéretes fejlesztésről azóta nem érkezett információ.

Previous post

Találkozások a varázstükrön innen és túl – Ilyen volt Magic Mirror-szemmel a Sziget

Next post

Új George Michael-kislemez jön, az első az énekes halála óta