Nagyvilág

“Homoszexuális propaganda” miatt nyomoznak a Netflix után Oroszországban

Úgy tudni, orosz hatóságok vizsgálatot folytatnak a Netflix ellen, miután egy állami tisztviselő azzal vádolta a streaming szolgáltatót, hogy megsértette az ország “homoszexuális propaganda” törvényét. (Véletlen időbeli egybeesés lehet, de idehaza is pont a napokban tett panaszt a Magyar Nemzet a Netflix nembináris bölénye miatt.)

A belügyminisztérium moszkvai részlege a Reuters szerint 30 napon belül kivizsgálja a Netflix ellen Olga Baranets, a “családok védelméért felelős közmegbízott” által benyújtott panaszt. Baranets állítólag azt sérelmezte, hogy a Netflix 16+ besorolással sugároz LMBTQ-témájú tartalmakat.

A Vedomosztyi orosz hírügynökségnek elmondta, hogy a Netflix “színes film- és tévésorozat-gyűjteménye a melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek életéről szól.

A gyűlöletkeltő jogszabály, amelyet Vlagyimir Putyin 2013-ban írt alá, megtiltja a “nem hagyományos szexuális kapcsolatok népszerűsítését” 18 éven aluliak számára. Bárkit, akit az úgynevezett “homoszexuális propaganda” törvény megsértésében bűnösnek találnak, borsos pénzbírságra vagy 15 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetnek. A Vedomosztyi szerint a Netflix akár millió rubeles bírsággal vagy szolgáltatásainak ideiglenes felfüggesztésével is számolhat, ha megsérti a törvényt.

 

Pornó kategóriába sorolná Oroszország a meleg szerelmet ábrázoló filmeket

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb