Hírek

“Homoszexuális aktivitás” vádjával tartóztattak le 57 férfit Nigériában

Homoszexuális tevékenység vádjával 57 férfit tartóztatott le a nigériai rendőrség vasárnap hajnalban az afrikai ország fővárosában, Lagoszban. A tettenérésre egy hotel bárjában került sor, ahol a hatóságok beszámolója szerint több mint 80 férfi tartózkodott, állításuk szerint sokan közülük az alkohol mellett tiltott kábítószereket – elsősorban marihuánát – is fogyasztottak. A rendőrség felbukkanásakor többeknek sikerült elmenekülni a helyszínről, de közel hatvan férfit így is elkaptak és a rendőrségre szállítottak.

Nigériában a homoszexualitást a törvény szigorúan tiltja. Az ország 14 északi megyéjében akár halálra is kövezhetik azt, akiről kiderül, hogy a saját neméhez vonzódik, míg a déli régiókban 14 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

 

 

A Lagos-i rendőrség felvételei

 

A helyi sajtónak több letartóztatott is beszámolt róla, hogy egészen a kapitányságra hurcolásukig nem közölték velük, pontosan mi is a “bűnük”. Nigériában sajnos egyáltalán nem szokatlanok a hasonlo razziák. Júniusban 100 embert vittek el egy privát partiról azzal vádolva őket, hogy az LMBTQ-közösséghez tartoznak.

Hogy milyen az LMBTQ-közösség helyzete Közép- és Dél-Afrikában? Magazinunk több alkalommal is készített interjút a térségből: Ugandából, Kamerunból és Zimbabwéből származó fiatal meleg és leszbikus személyekkel:

 

Ilyen Ugandában melegként felnőni

 

„Nem egy leányálom, ha egyszerre vagy fekete, afrikai és leszbikus”

 

Imádom Afrikát, de ott nem engedték meg, hogy az legyek, aki valójában vagyok – Interjú Corey Schultz youtuberrel

hirdetés
Previous post

Így zajlott az idei pride Vietnamban

Next post

Humen Fesztivál – Leszámolás velem