Lifestyle

Homokóra: Valentin-nap #2015

A Valentin-nap lerágott csont, nem csoda hát, ha már mindannyiunknak tele van vele a nemlétező hócipője – pláne annak, aki épp szingli! A szerelmesekben, a párral rendelkezőkben pedig jogosan merül fel ennek kapcsán a kérdés: miért van szükség egy meghatározott napra ahhoz, hogy kifejezzék a szeretetüket valaki iránt? Hiszen akár az év minden napja Valentin-nap lehetne – vagy mégsem?

Manapság nagy divat mindenféle amerikai hagyományt zsigerből gyűlölni – nem kivétel ez alól a február 14-e sem. De kérdem én: a húsvéti locsolkodáson kívül fel tudtok még sorolni valamilyen tősgyökeres magyar hagyományt?

A Bálint-nap viszont sokkal többet jelenthetne bármilyen más szokásnál: a szerelmesek napját, amikor megmutathatjuk, hogy fiú a fiúval, és lány a lánnyal is beülhet étterembe, teaházba, elmehet moziba, színházba, vagy épp ahová szimpatikus.

Ez nem egy újabb ünnep, amit a kapitalista nyugat azért gyártott, hogy karácsony után ismét fogyasztást generáljon a piacon. A Valentin-napnak pontosan az a lényege, hogy mi is büszkén álljunk be abba a sorba, amit az igazán szerelmesek képeznek. Hiszen végre itt egy nap, amikor megmutathatjuk a nagyvilágnak, hogy mi is létezünk és ugyanúgy szeretünk, mint bárki más. Elég a négy fal közé szorított mindennapokból!

Most nem arról beszélek, hogy kéz a kézben, egymás szájában csüngve kell romantikázni egy étteremben, de igenis álljunk ki amellett, hogy nekünk is lehet, nekünk is szabad szeretni, és akinek nem tetszik, hogy azonos nemű párok ülnek egy asztalnál, az ne nézzen oda! A szerelem nem bűn, sőt egy olyan valami, amire tulajdonképpen mindenki vágyik: lángolni, érezni, boldognak lenni és mást boldoggá tenni, hogy együtt lássuk ugyanazt a rózsaszín ködöt.

A Valentin-nap öröm, a szerelem ünnepe, amit nem lenne szabad megvetni csupán azért, mert mi nem érezzük azt a boldogságot, amit mások igen. Ez az a nap, amikor meg kell mutatni a világnak, hogy a szerelem mindent legyőz és ennek az érzésnek semmi sem állhat az útjába! Mindenkinek joga van azt az embert szeretni, akiért a szíve dobban. Becsüljük meg egymást srácok, legyünk büszkék a párunkra és ezt ne csak Valentin napon mutassuk ki! Ez ilyen egyszerű… Merjünk szeretni, mert együtt, boldogságban, békességben a legjobb!

U.i: „Gumit azért mindig húzzatok!”

Áldásom rátok!

Peace!

Szerző: Timo

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés