Életmód

Homokóra: kondi vs. sport

Most, hogy lassan véget ér a forró nyár, ideje újra mozogni. Mert hát valljuk be, a 36 fokban már inkább feküdtünk a strandon és nyaraltunk, mintsem ápoltuk a testünket, amit egész évben a beach-re gyúrtunk. Villogtunk, ahol csak lehetett, és sorra csináltuk a szexi képeket Grindrre no meg Facebookra, hogy az ismerősök sárguljanak az irigységtől. Magadra ismertél? Akkor ez a cikk most rólad fog szólni.

Nem azért írok negatív szájízű cikkeket, mert ez a feladatom, hanem szimplán megint van valami, amit nem értek. De kezdem elölröl. A dolog onnan indul, hogy a meleg világ olyan, mint a húspiac – globális értelemben is. Mindig a legszebb, legjobb testű, legsportosabb az, aki után vágyunk. Nocsak, mit is írtam? Legsportosabb? Haha, uraim, hányan is vagytok, akik a testeteket sportolással értétek el? Na ugye. Budapest hemzseg a kondis, gyúrós melegektől (és heteróktól), akiknél bekattant a dili, hogy ők is beállnak a sorba és fehérjeturmixot esznek reggelire, ebédre és vacsorára egyaránt, hogy aztán fél év alatt jól szétgyúrják magukat és ők legyenek a legújabb szexszimbólum a városban. Srácok, titeket kérdezlek én: tényleg ilyen szarul megy? Tényleg ennyire nem voltatok kelendők?

Biztos túl konzervatív vagyok, de én tuti nem kezdenék el magamba ilyen „tápot” locsolni csak azért, mert valami okostojás azt írta az interneten, hogy ez milyen egészséges. Megint ott tartunk, hogy csak az önös érdek van előtérben és a lényeg, hogy a másiknál, sőt mindenkinél jobbak legyünk. De az, hogy jobbak vagyunk valakinél, az miben/hogyan mérhető? Belső értékekben, ugye? LoL

gym2

Nem húzom tovább, kimondom: a kondi nem sport. Köze nincs a sporthoz, sőt a legapróbb csírájában sem sport az, hogy lementek, beleültök a kondigépbe, mint tegnap egy külföldibe, majd megemelitek kétszer a súlyt és végig nyomkodjátok a telefonotok. Végül is egy check-inért megérte lejönni…
Ebben hol az igazi fun? Hol vannak a barátok, a társas együttlét, a valódi sport élménye? „Tegye fel a kezét” hány ember röplabdázott vagy akár tollasozott idén a strandon? Gondoltam.

Legyetek már kicsit lazábbak. Akarjatok együtt lenni a másikkal és ne csak az ágyban. Annyi élvezetes, izgalmas sportág van, amit még ki se próbáltatok. És ezekhez ti kelletek a barátaitokkal együtt. Hogy együtt legyetek és közösen éljétek át a sportolás élményét.

Egy dologért viszont le a kalappal: felálltatok a számítógép elől és a szabadidőtöket testmozgással töltitek. Csak így tovább, de közben ne felejtsetek el élni. Mert a végén valahogy mindig az jön le, hogy azért gyúrtok, hogy utána több/szebb sráccal dughassatok. Amit remélem, gumival tesztek!

Szerző: Timo

Previous post

Meleg férfi lehet az USA új hadügyminisztere

Next post

35-ből 34 jégkorongozó elfogadná meleg játékostársát