Lifestyle

Homokóra: Drog és párkapcsolat

Rizikós téma, mely sok esetben vízválasztó, mégis úgy érzem, hogy beszélnünk kell róla nyíltan, őszintén. Kezdjük rögtön egy definícióval, mely alapján drognak minősül minden olyan tudatmódosító szer, mely függőséghez vezet. Ilyen a kávé, a cigaretta és az alkohol is. Ebben a cikkben viszont bátrak leszünk, és górcső alá vesszük a büntetendő tételeket, melyek (akár tetszik, akár nem) társadalmunk részei.

Nagyon sok olyan párkapcsolat létezik, melynek alapja, hogy egyik fél sem használ tiltott tudatmódosító szereket. Ennek ellenére tudjuk, sőt tapasztaljuk vagy látjuk, hogy sokak tűrőképessége nagyobb az átlagénál, és elnézik, talán el is fogadják, ha a másik drogozik. Drogozik, de nem feltétlen drogos. Vagy drogos? Ez pontosan annak a nézőpontnak a kérdése, mely meghatározza, hogy mennyire vagyunk elfogadóak.

Kezdjük a sort a fűvel. Azt hiszem, kevés olyan ember él fővárosunkban, aki legalább a szagát ne ismerné fel. De mit tegyünk, ha a kiderül a párunkról, hogy nem feltétlenül idegen tőle ez az egész? Mivel a fű nem egy partidrog, így valószínűleg otthon használja az ember. Azt viszont fontos megtudnunk, hogy miért füvezik a párunk. Nem tud leereszteni, unatkozik, ilyen a társasága? Hogy őszinte legyek, ezeken mind tudunk változtatni. Észre fogjátok venni azt, ha valaki tényleg függő, de ha csak egy pótcselekvés, akkor ez nem ok a szakításra! Álljatok mellé és érjétek el, hogy fontosabbak legyetek egy jointnál! De nem lelki zsarolással, mert az sehova sem vezet.

Speed/Extasy/MDMA. Tipikus partidrogok, melyeket főként azért fogyasztanak az emberek, hogy kibulizzák magukat, akár afterbe torkollva is. Na, ez már keményebb dió, hiszen valahol ez egy életformát követel. Azt hiszem, itt könnyen el tudjuk dönteni, hogy ki függő és ki nem, hiszen az említett szerek hatására jelentősen csökken az alvásigény. Amennyiben hétköznap, illetve minden hétvégén „megadja a módját” új kedvesünk, hát ember legyen a talpán, aki küzd a szerelméért, de tudjuk, hogy mindent lehet, csak akarni kell. Természetesen B opciónak még mindig ott az elfogadás. Hiszen a szabályokat közösen hozzátok meg.

Ketamin/GHB. A köznyelvben csak „ica” és „gina” névre keresztelt partidrogokat szeretném külön csomagban kezelni, mert azt hiszem, ez valahol a legalja. (Bár a legalja valójában a heroin, azért szerencsére kevés olyan meleggel találkozunk, aki a heroinig süllyedt.) Aki jártasabb az éjszakában, az tudja, hogy az ica és a gina is naplemente után éli életét. Az ica valójában lónyugtató, míg a gina az a közismert kábítószer, amivel lányokat szokás kiütni, hogy utána könnyen ágyba vigyük őket. Természetesen a mások italába csepegtető nem csak heteró lehet, így azt tanácsolom, ha e két szert használja az új fiú, akkor Nyegleót idézve „Balra el!”

A végére hagytam a kokaint mint luxusdrogot, ami igazából az MDMA-s kategóriába is tartozhat azzal a különbséggel, hogy nem feltétlenül pörget annyira, mint a többi. Sőt, inkább szétesel tőle. De kell ez neked? Kell ez nekem, hogy te ilyen legyél?
Nem tudom… Nem fogok pálcát törni senki felett. Mindenki el tudja dönteni maga, hogy meddig hajlandó elmenni egy pasiért, és mennyit enged meg neki, mennyit önmagának. Én csak annyit kérek, vigyázzatok magatokra, és gondolkozzatok el azon, hogy bizonyos cselekedeteitek miatt hogy érez a másik, és legyetek kitartóak. Szörnyű látni, hogy mindenki azonnal feladja a párkapcsolatát az első komolyabb probléma esetén.

Droggal vagy drog nélkül, de gumi mindig legyen rajtatok!

Szerző: Timo

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin