Hírek

Homofóbia miatt zárták be a hamburgerezőt?

A Hamburger Mary tulajdonosa szerint homofóbia állt étterme bezárása mögött

A floridai Hamburger Maryt még tavaly novemberben látogatta meg a Hillsborough Megyei Egészségügyi Osztály. Miután az egyik dolgozónál ugyanis kimutatták a hepatitis A-t, az étterem látogatóinak ingyen oltást ajánlottak és a hely is rossz sajtót kapott. Ez olyannyira ártott a hamburgerező hírének, hogy végül lehúzta a rolót.

A Hillsborough Megyei Egészségügyi Osztály elmondása szerint akkoriban hatalmas hepatitis A járvány tombolt Floridában központjában, ezért volt az ellenőrzés. Kurt King azonban meg van győződve róla, hogy nem ez volt a vizsgálat valódi oka – írja az LGBTQ Nation.

Emellett a tulaj szerint az érintett dolgozón elvégzett másik teszt nem mutatta ki a fertőzést, illetve a környéken négy másik étteremben is pozitívak lettek a tesztek, az éttermek neve mégsem lett publikus. Csakis a Hamburger Mary neve szerepelt a hírekben. 

„Floridában több mint 400 ember van, aki elkapta a Hepatitis A-t. Ők vajon hol dolgoznak? Őket miért nem említették meg a hírekben? Az ő éttermeiket és üzleteiket miért nem tették tönkre úgy, mint az enyémet? Ezt szeretném megtudni.”

Az Egészségügyi Osztály tagadja, hogy a homofóbia vezérelte volna őket, azt azonban elismerik, hogy döntésükben közrejátszott az, hogy az étterem tulajdonosa és néhány ott dolgozó is meleg. Szerintük ugyanis a melegek között sokan elkapják a hepatitis A-t, ami a májat támadja meg, de nagyon ritkán vezet halálhoz. 

Hamburger Mary’s owner says health department deliberately ruined his business because he’s gay

The owner of a Hamburger Mary’s in Florida says that his business was targeted by country health officials because it’s an LGBTQ business. Last November, the Hamburger Mary’s in Ybor City in Tampa, Florida, announced that it would be closing for good.

FRA EU post inject banner
Previous post

Megalázó kérdéseket tettek fel meleg menekülteknek a vízum megadásához

Next post

Letette esküjét az USA első meleg választott kormányzója