Nagyvilág

Homofób videoklipben ugrál a litván képviselő, akit félmeztelen pasival kaptak rajta

 

A homofób litván parlamenti képviselő, Petras Gražulis tavaly decemberben akkor került be a nemzetközi hírekbe, amikor egy online konferenciahívás során váratlanul egy félmeztelen férfi tűnt fel a lakásában.

A Haza Szövetsége – Litván Kereszténydemokraták (TS–LKD) párt tagja épp a litván parlament kulturális bizottságának munkájában vett részt, amikor az eset történt.

Gražulis azonnal kikapcsolta a kamerát, ezután nem is tért vissza az ülésre. Később abszurd és egymásnak ellentmondó magyarázatokat adott a férfi jelenlétére, ezek egyike az volt, hogy egy őt régóta lejáratni próbáló újságíró jelent meg meztelenül a lakásában.

Az eset nagy derültséget okozott a balti köztársaságban, mert Gražulis közismerten homofób politikus, aki számtalanszor támadta az LMBTQ közösséget, a melegeket hasonlította már a pedofilokhoz, követelte a melegek kitoloncolását az országból, és pride felvonulást is megpróbált már megakadályozni.

A félmeztelen férfival megtépázott homofób hírnevét igyekszik most Gražulis egy videoklip segítségével visszaszerezni. Az alig egy perces videó tiltakozásul készült, amiért a koronavírus-járvány miatt zárva tartanak az edzőtermek és sportlétesítmények. Ebben a politikus egy hírhedt homofób dalra ugrál négy fiatalemberrel, a dal címe pedig “Kas nešokinės tas pyderas”, azaz “Aki nem ugrál, az buzi”.

A helyi médiával sietve közölte, hogy a dalt nem ő választotta, hanem a többiek, de mivel passzolt a különleges, ugrálást könnyítő sportcipőjükhöz, ezért jó választásnak tartja.

A litván rendőrség vizsgálatot kezdeményezett, hogy a forgatással megsértették-e az érvényben lévő járványügyi szabályokat, és a parlament etikai bizottsága is jelezte, vizsgálják a homofób videót.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb