Hírek

Homofób támadások kereszttűzében Christiano Ronaldo

A legutóbbi Real Madrid FC Barcelona meccsen a Barcelona szurkolói folyamatosan “maricónnak” –azaz “buzinak” – nevezték Christiano Ronaldót. Ez annak okán történt, hogy a közelmúltban a sajtó arról számolt be, a focista egy marokkói kick bokszolóval, Badr Harival randizott.

Cristiano_Ronaldo_Gay_Couple
Az ominózus fotó, amely elindította a pletykákat

 

Az ügy egy Facebook-fotóval indult, amin Hari a kezében tartja a focistát alá pedig annyit írtak: “Friss házasok. Mindig ott, hogy felkapjalak tesó!” Az ebből levont következtetések ellent mondanak annak, hogy Ronaldót általában modellekkel szokták hírbe hozni, valamint az interjúkban is lányokról beszél. Pár évvel ezelőtt megkérdezték tőle, hogy meleg-e, amire ő csak ekképp válaszolt: “Lazán kezelem a szexualitásomat, és ezzel nekem semmi bajom.”

Francisco Ramirez, a spanyol LMBT Megfigyelőközpont vezetője szerint a sport törvényei szerint a homofób kántálások büntethetők. “Tisztázni kell, a homofóbia nem csak homoszexuális emberek irányában valósulhat meg. Ha heterókról gondolják, hogy melegek, és ezzel inzultálják őket, az ugyanolyan megalázó” – mondta Ramirez.

Az ügy kivizsgálása még tart, nem tudni, hogy az FC Barcelona milyen büntetésre számíthat. Az érintettek pedig még nem nyilatkoztak.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb