Hírek

Homofób támadás ért egy párt a népszerű meleg turistaparadicsomban

Kórházba került egy meleg pár, akikre Spanyolországban, egy LMBTQ-barát üdülőhelyen támadt egy négyfős banda. A pár Franciaországból érkezett, hogy kipihenjék a tavalyi év fáradalmait.

 

Melegbárokkal, klubbokkal, utcai ünnepségekkel vonzzák az LMBTQ-turistákat.

 

Az eset január elején, Torremolinoszban történt, a spanyol tengerpart közelében. A párt egy négy fiatalból álló csoport támadta meg, akik megverték őket, és homofób sértéseket vágtak a fejükhöz. Egyikük a következőket mondta: Takarodjatok innen, b*zik. Mindkettőtöket kihajítunk innen – idézte a Pink News.

A támadás során a pár mindkét tagja több sérülést is szerzett. Egy középkorú párról van szó, akik eredetileg egy délfrancia városból, Perpignanból származnak.

Az egyik áldozat orvos, és azt mondta, nem biztos benne, hogy valaha folytathatja majd praxisát, olyan súlyos sérüléseket szerzett.

Az eset kapcsán egy homofóbia, bifóbia és transzfóbia ellen küzdő szervezet igazgatója, Natalia Ronco a következőképpen nyilatkozott: „Embereket bántanak, zaklatnak és támadnak meg, egyszerűen azért, mert léteznek és szeretnek.”

Ronco ezek után több biztonsági intézkedést követelt a városban, hogy megvédjék az LMBTQ-közösség tagjait az utcákon a diszkriminációtól és a bántalmazásoktól.

Pedig Torremolinos a leginkább LMBTQ-barát üdülőhely a 150 km hosszú Costa del Solon, Spanyolország egyik legnépszerűbb tengerparti részén. Sokféle melegbárjáról és klubjáról ismert, amik minden évben sok LMBTQ turistát vonzanak.

Az elmúlt években azonban megnövekedett a homofób indíttatású támadások száma Spanyolországban, különösképpen a turisták és a külföldiek irányába.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin