Hírek

Homofób szavakkal sértegették, az orosz szövetség a focistát büntette meg

Az Orosz Labdarúgó Szövetség eltiltotta az FK Zenit Szentpétervár francia származású középpályását, Yohan Mollót a csapat következő két meccsétől, valamint átszámítva közel 90 ezer forint bírság kifizetésére is kötelezte. A döntés oka, hogy Mollo múlt heti mérkőzésükön középső ujját felmutatva egyértelműen fejezte ki nemtetszését az ellenfél FK Szibir Novoszibirszk szurkolótáborának “Mollo buzi!” skandálása miatt.

A fiatalember először azután került homofób össztűz alá, hogy Instagram oldalán olyan videót osztott meg, amelyen egy ismeretlen férfi homlokon csókolja. Számolatlanul érkeztek a szitkozódások és gyűlölködő kommentek, annak ellenére is, hogy utóbb kiderült, az az ember nem más, mint Mollo édesapja. A felvételt végül kénytelen volt levenni az oldalról, de szelleme azóta is kísért.

Ha az országos szövetség szankciója nem lenne elég, mindezek tetejében csapata nemhogy nem tiltakozott a döntés ellen, de tőlük is számíthat büntetésre a januárban leigazolt Mollo, aki az egyik sportújság megkeresésére csak annyit mondott, hogy “vicc volt az egész és ezt a szurkolók is tudták.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség az elmúlt években többször is figyelmeztette Oroszországot, hogy tegyen valamit az orosz szurkolók rendkívül durva homofób skandálásai ellen, a felszólítás azonban – kevésbé meglepő módon – úgy tűnik terméketlen talajra hullott.

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés