Hírek

Homofób skandálás miatt nem állítaná le a meccseket a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke

Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke mindenféleképpen megállítana egy meccset, ha rasszista skandálásra kerülne sor a lelátókon, azzal azonban egyáltalán nem ért egyet, hogy homofóbia miatt vessen véget a játéknak.

 

Noël Le Graët

 

Az idei évben volt már rá példa, hogy homofób skandálás miatt kellett leállítani labdarúgó-mérkőzéseket, de a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke új szabályokkal állt elő, melyek a jövőben megváltoztathatják ezt a szokást. Véleménye szerint ugyanis a kelleténél többször állították le a játékokat, amikor erre semmi szükség sem lett volna, és a homofóbiánál egyébként is vannak fontosabb politikai problémák – idézi a Pink News.

„Mindent megfogunk tenni annak érdekében, hogy a jövőben ne legyenek homofób transzparensek és skandálások. De leállítani a játékot? Ez semmiképpen nem fog megtörténni, teljes mértékben ellenzem ezt a hozzáállást. Az természetes, hogy egy esetleges rasszista skandálás miatt leállítanám, de a rasszizmus és a homofóbia nem ugyanaz”

– nyilatkozta Noël Le Graët.

Ezzel a kijelentéssel azonban nem mindenki értett egyet. Roxana Maracineanu, sportminiszter szerint a Francia Labdarúgó Szövetség elnökének nézetei és hozzáállása teljesen tévesek. Csakis egy valamiről árulkodnak szavai, mégpedig a témáról való tudás teljes hiányáról.

Az SOS Homophobie elnöke, Jeremy Faledam osztozott a sportminiszter véleményével, mondván, hogy nem helyezhetjük a hierarchia különböző fokaira a rasszizmust és a homofóbiát. Mind a kettő a diszkrimináció egy-egy formája, melyek ellen ugyanazzal az erővel kell harcolnunk.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb