Hírek

Homofób prédikáción vett részt az amerikai alelnök, és a Fehér Ház is közvetítette

Több templom vezetője is azt állította egy prédikáción – amelyen az USA alelnöke, Mike Pence is részt vett –, hogy a melegeket démonok szállták meg, az állatok pedig egyáltalán nem vonzódhatnak a saját nemükhöz.

 

Mike Pence a prédikáció alatt.

 

Pence a hétvégén látogatott el egy tennessee-i templomba, a Holy City Church of God in Christ-be. Az eseményen, amelyet a Fehér Ház weboldala és YouTube csatornája is közvetített, több templom vezetője is részt vett, és a mellett, hogy minden egyes szavuk a melegek ellen szólt, azt állították, Mike Pence az egyik legüldözöttebb keresztény Amerikában – számol be róla a Pink News.

Csupán percekkel azután, hogy Pence a gyülekezethez szólt, Jerry Wayne Taylor püspök vette át a helyét a pulpituson, és azt állította, hogy az ördög a felelős a meleg emberekért és az azonos nemű kapcsolatokért.

„Házasságra kell bátorítanunk a fiatal férfiakat és nőket. Egy démoni erő az, ami arra készteti a nőket, hogy nőkkel akarjanak hálni. Egy démoni erő az, ami arra készteti a férfiakat, hogy vonzódjanak egy másik férfihoz. Ha egyetlen férfi is vonzódna hozzám, akkor nagy bajban lesz. Te csak ne tedd rám a kezed! Ámen. Isten nem erre teremtett minket. Arra teremtette a férfiakat, hogy férfiak legyenek. Ha arra vagy kíváncsi, Isten minek teremtett téged, akkor csak ellenőrizd magad, amikor a mosdóba mész”

– szólt beszédében Taylor, amit a tömeg nagy ujjongással fogadott.

 

Jerry Wayne Taylor

 

A püspök a továbbiakban arra is kitért – tévesen –, hogy az állatok nem vonzódnak a saját nemükhöz, és ez is azt bizonyítja, hogy az emberekben rejlő homoszexualitást a démoni erők okozzák, és ez csakis az embereket szállhatja meg.

„Sosem fognak látni olyan állatot, amely a saját neméhez vonzódna. Az állatok nem hagyták el az Isten által számukra kijelölt utat. Rá kell jönnünk, hogy az ördög mit is tett az emberekkel.”

A prédikáción Pence beszédében azt mondta, hogy ki kell állniuk azokért az értékekért, amelyekben hisznek. Nem ez volt az első eset, hogy Mike Pence homofób prédikátorokkal mutatkozott, ami nem meglepő, mert az alelnök hírhedt homofób nézeteiről. Még Trump is megjegyezte, hogy alelnöke „legszívesebben felkötné az összes meleget”.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb