Hírek

Homofób országban csókolta meg kedvesét a kamera előtt a leszbikus bokszoló

A leszbikus bokszoló, April Hunter igazán nagy lépést tett az LMBTQ-jogok érdekében, amikor közösségi oldalára feltöltött egy képet, amelyen megcsókolja a barátnőjét a Maldív-szigeteken – egy olyan országban, ahol a homoszexualitást még mindig bünteti a törvény.

A szigetországban napjainkban is erősen ellenzik a törvények az azonos neműek kapcsolatát, és a nem muszlimokra akár nyolc évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhatnak. Mindeközben a meleg muszlimokat megbírságolhatják, börtönbe zárhatják, és 100 korbácsütéssel is sújthatják. Az ország még az LMBTQ-közösség számára legveszélyesebb helyek listájára is felkerült – számol be róla a Pink News.

Ez mégsem állította meg a huszonnégy éves April Huntert, aki bátran osztotta meg a képet, amelyen megcsókolja a barátnőjét az óceánban.

A bejegyzés szövege így szólt:

„Illegálisnak számít melegnek lenni a Maldív-szigeteken és más muszlim országokban, még most, napjainkban is. Mindegy is, mi ezt gondoljuk róla.”

 

April Hunter és párja.

 

A brit külügyminisztérium arra figyelmezteti az embereket, hogy a Maldív-szigeteken az azonos nemű párok börtönbüntetésre és pénzbírságra számíthatnak, míg a Human Rights Watch megerősítette, hogy az országban szélsőséges csoportok már korábban is zaklatták és fenyegették azokat a közösségi oldalakon, akik kiálltak az LMBTQ-jogok mellett.

Hunter azóta levette a képet a családja és a barátai kérésére, akik attól tartottak, a bokszoló esetleg bajba kerülhet a maldív hatóságok miatt.

Később azonban újra feltöltötte a fényképet, amikor visszatért az Egyesült Királyságba, de ettől függetlenül nem látható sem a nyilvános Twitter- sem az Instagram-fiókján.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb