Hírek

Homofób kormányzó ellen tiltakozik Ricky Martin

A hét elején szivárgott ki egy beszélgetés, melyben Puerto Rico kormányzója, Ricardo Rossello is részt vett több tisztviselővel együtt, homofób és szexista üzeneteket váltva egymással. A történtek után a lakosság Rosselló lemondását követeli, ám úgy tűnik, a kormányzó nem vonul vissza olyan könnyedén.

 

Ricardo Rossello

 

Több tízezren gyűltek össze a demokrata kormányzó San Juanban lévő rezidenciája előtt, hogy elmondhassák: nem kérnek egy homofób és szexista kormányzóból hazájukban – írja a Pink News.

A tüntetőkhöz csatlakozott Ricky Martin, nyíltan meleg énekes is, aki San Juanban született, és bár Kaliforniában él, szívügyének tekinti szülőhazája sorsát. A tüntetésről be is jelentkezett, melyet Instagram-oldalán osztott meg követőivel:

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#rickyrenuncia

Ricky (@ricky_martin) által megosztott bejegyzés,

 

Belefáradtunk a cinizmusba. Lejáratták a nőket, lejáratták az LMBTQ közösséget és a hátrányos helyzetű embereket. Őrületes ez a korrupció. Belefáradtunk ebbe az egészbe. Már egyszerűen nem bírjuk tovább. Igen, Amerikában élek, de ide kellett jönnöm Puerto Rico-ba, hogy tudassam a világgal: változást fogunk hozni. […] Együtt csodálatos dolgokat vihetünk véghez, és pontosan ezért vagyunk ma itt. Egyszerűen nem bírjuk már tovább. Eleget szenvedtünk. Csakis egy barbár viselkedne úgy, mint Ő. Ebbe már belefáradtunk, és dühösek vagyunk.

Már csak azért is fontos Ricky Martin jelenléte a tüntetésen, mivel többek között róla is homofób megjegyzéseket tettek abban a bizonyos beszélgetésben.

A tüntetések és kritikák ellenére azonban úgy tűnik, Rossellónak nem áll szándékában lemondania tisztségéről. Úgy gondolja, bár sajnálja a történteket, mégis a jövő felé kell tekinteniük, és továbbra is azért fog dolgozni, hogy Puerto Rico-t jobbá tegye.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb