Hírek

Homofób hangok a Budapesten tartott Családi Világkongresszuson

Homofób és abortuszellenes szervezetek képviselői, egyházi méltóságok, sőt, Orbán Viktor is részt vett a család mint pozitív érték égisze alatt igen sok gyűlöletkeltő prezentáció is elhangzott – mindez a magyar kormány támogatásával.  

Ahogy arról több médium is beszámolt már, idén Budapesten tartják május 26-27-én a Családok Világkongresszusát, amelyre számos olyan előadó is érkezik, aki nem éppen a demográfiai kutatások szintjén szeretne foglalkozni a társadalomnak ezzel a fontos egységével, kezdve Dimitrij Szmirnov orosz pátriárkával, aki szerint az abortuszon átesett nők kannibálok, és folytatva Janine Crouse-zal, a konferencia ügyvezetőjével, aki szerint a családi értékek legnagyobb ellensége maga az ENSZ.

Megnyitó beszédében Orbán Viktor miniszterelnök főként a családok nagyobb állami támogatását emelte ki, így például azt, hogy a háromgyermekes nőknek elengednék a diákhitel-tartozásukat.

Sajnos az olyan, korábban beígért nagyágyúk, mint az amerikai Ben Carson, aki nálunk is nagy “kedvenc” a homofób nyilatkozatai miatt, vagy az orosz Natalija Jakunyina, akinek homofób törvényeket és a családon belüli erőszak legalizálását köszönhetjük, végül nem jelentek meg az összejövetelen.  A felsorolt nevekből szépen látszik, hogyan találnak egymásra a rendezvény keretein belül az orosz és az amerikai konzervatív szélsőségesek.

Dimitrij Szmirnov

Az előadások nagy részében fordult elő az a gondolat, hogy a családot mint egységet nagyon sok külső támadás éri, azonban azt, hogy ezeket a támadásokat pontosan kik és miért intézik ellene, már nem nagyon tudtak választ adni az előadók. Az LMBT közösséget mint nagy fenyegetést elsőként Lawrence Khong szingapúri baptista lelkész hozta fel, de nagyjából ő is csak annyit bírt mondani, hogy az azonos neműek házassága a világ minden gonoszságának gyökere, ezért ki kell irtani a világból, és persze meg kell akadályozni a terjedését.

Lawrence Khong

Az azonos neműek házasságát Novák Katalin államtitkár egész egyszerűen lehetetlennek nyilvánította, mondván, hogy nálunk le van szögezve az alkotmányban, hogy a házasság csakis férfi és nő között jöhet létre. A család pedig – bár erre nem tért ki, de mindezek után talán egyértelmű -, hogy csakis egy férfi, egy nő és az általuk nemzett gyermek(ek) egységét jelentheti.

A szomorú az egészben persze az, hogy a rendezvényre olyan előadók is érkeztek, akik valóban jelentős tudományos eredményekkel rendelkeznek a maguk területén – legyen az a demográfia vagy a pszichológia -, az ő hangjuk viszont elveszik a gyűlöletkeltő nyilatkozatok tengerében, és nem indul érdemi diskurzus a család mint pozitív és fontos társadalmi intézmény 21. századi helyzetéről.

 

Previous post

Összeboronálta az internet a két népszerű politikust

Next post

Csecsenföld tragédiája