Hírek

Homofób gyűlölködő írás miatt megbüntették a Magyar Hírlapot

Bár a kormányközeli Magyar Hírlap gazdag a homofób kirohanásokban, kivételesen maga a Médiatanács is „melegeket kirekesztő tartalomra” bukkant a napilapban.

A tanács megállapította, hogy a Magyar Hírlap című napilapban, illetve az internetes oldalán július 10-én megjelent Eddig és ne tovább! Ideje levernünk a cölöpöket című cikk révén kirekesztő tartalmat közölt, ezért a lap kiadóját – a honlapon található cikk eltávolítása mellett – 150 ezer forint bírság megfizetésére és a jogsértés tényéről tájékoztató közlemény közzétételére kötelezi.

Az egyelőre még elérhető pulicisztikában a Budapest Pride kapcsán Felföldi azzal indít, hogy teljesen természetes és elfogadható dolog, ha a többségi társadalom, azaz “normális emberek” úgy fejezik ki “alapvetően egészséges” véleményüket, hogy néhány tojást, sörösüveget, vagy éppen zacskós tejet hajítanak a vonulókra.

Feflöldi Zoltán

Ezt követően konzervatív oldalról kívánja rendbe tenni a dolgokat a jobboldali politikus. Először is már maga a megnevezés hibás. Nem lenne szabad a homoszexuálisokat melegnek nevezni, hiszen az pozitív, kellemes érzéseket keltő kifejezés, miközben egy ellenszenves dologról beszélünk.

A volt polgármester ezzel együtt összesen nyolc tételben fejti ki véleményét. Szeretné, ha a homoszexualitásra ismét mindenki abnormalitásként tekintene, függetlenül attól, hogy már az ókorban is létezett és az állatvilágban is jelen van. Örömmel nyugtázza, hogy  Magyarország Alaptörvénye is rögzíti: a családi kapcsolat alapja a házasság, ami csak férfi és nő között jöhet létre. Homoszexuális párok nem alkothatnak családot, gyereket semmiképpen sem fogadhatnak örökbe. Akinek mégis megvan ez a devianciája, az kezelje magánügyként, ne demonstrálja felvonulásokon.

Ezzel függ össze, hogy – akárcsak Oroszországban – Magyarországon is be kellene tiltani a homoszexuális propagandát. “Ne lehessen felvilágosítás keretében azzal tömni a gyerekeink fejét, hogy az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat normális.

Kedvenc részünk mégis az, ahol Felföldi kitér rá, hogy vannak bizonyos foglalkozások, amelyektől el kellene tiltani azokat, akik nyíltan vállalják homoszexualitásukat. “Gyermekeinket ne neveljék homoszexuális tanárok, Nemzeti Színházunkat ne igazgassa homoszexuális direktor, homoszexuális ne lehessen miniszterelnök, miniszter! Mindegy, hogy a homoszexualitás „adottság”, vagy önként választott. Sok olyan foglalkozás van, amit bizonyos adottságokkal nem lehet űzni. Pl. szemüveges ember nem lehet vadászpilóta, pedig ő sem tehet arról, milyen a látása. Ha pedig a homoszexualitás választás kérdése, a helyzet szintén egyértelmű: két dolog közül kell választani. Ahogyan szerzetes és házas ember sem lehet valaki egyszerre.

…a homoszexuálisokkal munkájuk során kapcsolatba kerülők lelkiismereti aggály esetén ne legyenek kötelesek végrehajtani bizonyos – munkájukból egyébként adódó – feladatokat” – folytatja.

A nyolcadik tétel rólunk szól: bármit mond a politika, az emberi jogi szervezetek vagy az Európai Unió, családjainkban, egyházainkban, civil szervezeteinkben, önkormányzatainkban, gyerekeink iskoláiban nyíltan álljunk ki a homoszexualitással szemben, tanítsuk gyermekeinknek, hogy az egyetlen elfogadható szexuális kapcsolat a heteroszexuális kapcsolat. És legfőképpen: igyekezzünk úgy nevelni őket, hogy a homoszexualitással szemben védettek legyenek” – zárja e gyönyörű, megőrzésre érdemes gondolattal publicisztikáját Felföldi Zoltán.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin