Hírek

Homofób cégér miatt bírságoltak meg egy orosz pékséget

Egy orosz pékség tulajdonosa úgy gondolta, megosztja világnézetét vendégeivel is, úgyhogy megtiltotta a belépést az LMBTQ közösségnek. Ezt azonban a bíróság nem nézte jó szemmel és – az oroszországi körülményekhez képest meglepő módon – megbírságolta a férfit.

 

Ipakov Brothers pékség

 

A szibériai Kemerovo városában található Ipakov Brothers pékség egy fából készült táblát akasztott a bejárathoz, melyen feltüntetik, hogy nem látják szívesen a melegeket – számol be róla a Moscow Times.

A tulajdonos, Anton, hiába mondta, hogy ez a felirat nem diszkriminál senkit, a kemerovoi központi kerületi bíróság mégis gyűlöletkeltés miatt bűnösnek találta és megbírságolta 10 ezer rubelre, ami közel 44 ezer forintnak felel meg.

A bíróság azt is kimondta, hogy a tábla megalázza a melegeket, mint szexuális irányultságuk alapján megkülönböztetett csoportot. Anton azonban erre azt felelte, hogy a felirat személyes meggyőződésének ad hangot és abbéli aggodalmának, hogy a boltjába belépő LMBTQ emberek rossz hatással lesznek a gyerekeire. Pék létére az általa készített ételekre is kitért saját hite védelmében, hiszen szavait idézve ő csakis természetes ételeket készít, ezért minden, ami nem természetes a világban, idegen számára.

Nem ez volt az első eset idén Oroszországban, hogy a gyermekek védelmére hivatkozva diszkriminálták az LMBTQ közösséget. Bár eleinte úgy tűnt, sor kerülhet Sztrezsevoj városában egy pride felvonulásra, a melegpropaganda-törvényre hivatkozva mégis megakadályozták a rendezvényt. A mostani pékséghez hasonló próbálkozás is volt már orosz kereskedelmi egység részéről, az erről szóló anyagunkat itt találjátok:

 

“Buziknak tilos a belépés” az orosz szupermarketbe – Egy meleg blogger bement

 

 

Previous post

Homofób támadás áldozata döntött úgy, hogy rendőr lesz

Next post

Nyertes beszédében állt ki Taylor Swift az LMBTQ közösség mellett