Hírek

Homofób anyukák állítják: a nemsemleges Barbie babák a bűnt hirdetik

Csupán nemrég érkezett a hír, hogy a Mattel játékgyártó cég újabb lépést tesz a sokszínűség felé, és Barbie babáikat ezentúl nemsemleges formában is elérhetővé teszik a gyermekek számára. Akadnak azonban olyan szervezetek, akiknek nem nyerte el tetszését az ötlet.

 

 

A Mattel szeretné elhagyni a címkéket, és több szabadságot akarnak nyújtani a gyerekeknek játék közben, ahol kedvükre alakíthatják a babákat. A One Million Moms nevű vallásos szervezet azonban máris petíciót indított annak érdekében, hogy a játékokat kivonják a forgalomból – számol be róla a Pink News.

„A Mattel egy olyan játékot készített, ami a nemek sokszínűségét, a társadalmi nem elfogadását hirdeti és elutasítja az emberek biológiai nemét. Címkének nevezni a nemet ugyanolyan, mintha azt mondanánk, hogy a férfi és a nő éppen csak annyira különbözik egymástól, mint a magas és az alacsony. A Mattel összezavarja ártatlan gyermekeinket azzal, hogy tönkreteszi a nemi szerepeket és lerombolja a nemeket megkülönböztető gátakat. A játékgyártó cég miért nem engedi a gyermekeknek, hogy azok legyenek, akiknek Isten teremtette őket, ahelyett hogy jó fényben tünteti fel ezt a bűnös életstílust? A Mattel is csatlakozik ahhoz a trendhez, amely azt mondja a gyerekeknek, hogy olyan neműek, amilyenek lenni szeretnének. Ezek a felelőtlen babák veszélyesek a gyerekeink jólétére nézve”

– nyilatkozta a One Million Moms szóvivője.

A petíciót egyelőre majdnem tízezren írták alá. Az viszont egyáltalán nem meglepő, hogy a nemsemleges Barbie babák piacra dobásával a One Million Moms újra felbukkant a színen, hiszen a szervezet híres arról is, hogy megpróbálják megakadályozni a drag queen mesedélutánokat. Legutóbb a Disney egyik animációs filmjét, a Toy Story 4-et is megtámadták, amelyben egy sokak számára észrevehetetlen jelenetben egy leszbikus párt fedeztek fel.

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés