Hírek

Hivatalosan is betiltották Németországban a fiatalok átnevelő terápiáit

Mint arról beszámoltunk, tavaly novemberben Németországban törvényjavaslatot nyújtottak be, amelynek célja betiltani az átnevelő/reparatív terápiákat a 18 éven aluliak számára, és akár börtönbüntetést is kiszabni az ilyen eljárások folytatóira. A német egészségügyi miniszter, Jens Spahn akkor azt nyilatkozta, hogy a törvényjavaslat azt kívánja üzenni az LMBTQ fiataloknak, hogy „rendben vagy úgy, ahogy vagy.

A homoszexualitás nem betegség, a megszüntetését célzó terápia az, ami beteggé tesz, ezért a lehető legszélesebb körben meg kell tiltani” – mondta a miniszter.

 

 

A most elfogadott törvény megsértőit akár egy éves börtönnel és akár 30 ezer eurós (körülbelül 10,5 millió forintos) bírsággal is szankcionálhatják. A reparatív terápiának semmilyen tudományos alapja nincs, ellenben a kutatások szerint az azon átesettek nagyobb eséllyel lesznek depressziósak vagy öngyilkosok – teszi hozzá a 444.

Spahn azzal is indokolta a szabályozás bevezetését, hogy az átnevelő terápiában jellemzően arra kényszerített fiatalkorúak vettek részt. A tervezet elfogadása után a miniszter arról beszélt, hogy erős szabályozásra volt szükség, mert a bírálói biztosan bíróságon támadják meg a törvényt.

Bírálók amúgy máris akadtak, igaz, nem a tilalmat bírálják, hanem azt, hogy a szabályozás nem elég szigorú. Az ellenzéki Zöldek és a Balpárt már jelezte is, hogy szerintük a tilalom korhatárát 26, illetve 27 évben kellett volna meghatározni 18 év helyett.

Németországban a BBC tudósítása szerint évi mintegy ezer embert vetnek alá ilyen terápiának. A gyakorlat a világ több országában, például Svájcban, illetve Ausztrália, az Egyesült Államok és Kanada egyes tagállamaiban már illegális.

 

Kilenc országban tilthatják be az átnevelő terápiákat

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin