Kultúra

Hivatalos: Az eredeti színészekkel jön a Szólíts a neveden folytatása

 

Luca Guadagnino rendező 2017-es szívszaggató drámáját számos kategóriában jelölték Oscar-ra, többek között a legjobb film díjáért is versenyben volt. André Aciman 2007-es azonos című regényének mozgóképes feldolgozásában Timothée Chalamet és Armie Hammer alakították a főhősöket, ám a film korábban ért véget, mint a könyv.

A Szólíts a neveden óriási sikere és a meg nem filmesített utolsó fejezet a rendezőt nagyon hamar a lehetséges folytatás felé terelte. Hammer azonban szkeptikus volt, nem volt meggyőződve arról, jó ötlet hozzányúlni egy több szempontból tökéletesnek tekintett filmhez. További nehezítő tényező volt, hogy a rendező várni akart a folytatással, hiszen az említett utolsó fejezet időben távolabb játszódott már az ábrázolt korszaktól. Hogy a színészei érjenek még a szerephez, Guadagnino várt volna a folytatással. Úgy röpke harminc évet.

 

 

Hogy ez mennyire volt komoly, azt nem tudni, mindenesetre időközben Aciman megírta a történet folytatását, ami Találj rám! címmel azóta magyarul is megjelent. Így tehát már egy komplett új regény és a hiányzó utolsó fejezet várja a megfilmesítést.

Guadagnino most az olasz La Repubblica magazinnak adott interjújában árulta el, hogy az eredeti szereplőgárda vállalta a folytatást:

„A koronavírus-járvány előtt az Egyesült Államokba kellett utaznom, hogy találkozzak egy íróval, akik nagyon szeretek, és akinek a nevét nem szeretném elárulni, hogy a második részről beszéljünk, de sajnos le kellett mondanunk. De természetesen hatalmas öröm újra Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Esther Garrel társaságában és a többi színésszel dolgozni. Mindenki benne lesz az új filmben.”

 

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a rajongók másokkal el se tudnák képzelni a folytatást.

 

 

 

Timothée Chalamet egy LMBTQ központot támogat adományával

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb