Hírek

HIV-vel kapcsolatos aktivizmusáért kapott díjat Annie Lennox

„Részemről kicsit volt a hozzájárulás, de azt remélem, hogy véget vethetünk az AIDS -nek a nem is olyan távoli jövőben” – mondta a skót énekesnő, akit a legtöbben A Gyűrűk Ura-trilógia végefőcímdala kapcsán ismerhetünk.

Fotó: Elle Magazine

Annie Lennox a Skót Királyi Földrajzi Társaság nagy presztízsű díját, a Livingsone Medált vehette át  a HIV és AIDS kapcsán végzett „kiemelkedő társadalmi munkájáért”. A díjat néhány nappal ezelőtt adták át Edinburgh-ben. Az először 1901-ben kiosztott Medált az UNAIDS, az Oxfam, a 46664, az Amnesty International és a Brit Vöröskereszt berkeiben végzett áldozatos munkájáért kapta az énekesnő.

A korábbi díjazottak között olyan ismert neveket találunk, mint David Attenborough természettudós, Neil Armstring űrhajós vagy Sir Edmund Hillary, az első ember, aki meghódította a Mount Everestet. A díjat David Livingstone után lánya, Agnes Livingstone Bruce alapította, és olyan emberek kapják, akik olyan jellegű nagy társadalmi szolgálatot tettek, aminek valamilyen módon köze van a világföldrajzhoz is.

„Az orvostudomány és a társadalom is hatalmas változásokon ment át David Livingstone óta, de még mindig rengeteg tennivalónk van az AIDS és a HIV kapcsán; meg kell fékeznünk a vírust, amely fekete-afrikai nők, férfiak és gyermekek millióinak életét döntötte romba” – mondta Lennox a Medál átvételekor.   

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin