Színes

HIV-vel élőként coming outolt Billy Porter

Billy Porterrel beszélgetett az amerikai The Hollywood Reporter és az interjúban a színész őszintén mesélt róla, hogy 2007 óta, azaz 14 éve HIV-pozitív.

A hazai közönség számára elsősorban a nagysikerű Pose című sorozat Pray Telljeként ismert férfi sokáig őrizte titkát. Barátainak és családtagjainak nem beszélt róla, még édesanyjának sem. A sorozat és az általa alakított karakter – akiről a cselekmény előrehaladtával derül ki, hogy HIV-fertőzött – segített túllendülni félelmén.

Sokáig csak azok tudtak róla, akiknek muszáj volt – de még anyám sem. Igyekeztem élni az életemet, építeni a karrieremet és nem voltam benne biztos, hogy ez tud működni, ha olyanok is tudják, akiknek nem kellene. Úgy éreztem, csak egy újabb okot szolgáltatnék a diszkriminációra egy iparágban, amely egyébként is előszeretettel diszkriminál. Igyekeztem minél kevesebbet gondolni rá. Próbáltam kizárni. De a karantén sok mindenre megtanított” – mesélte a Reporternek.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hollywood Reporter (@hollywoodreporter) által megosztott bejegyzés

 

Eredeti terve az volt, hogy státuszával édesanyja haláláig nem áll a nyilvánosság elé. Ám a Pose harmadik évadának utolsó forgatási napján mégis felhívta – anyja pedig támogatásáról és szeretetéről biztosította.

A sorozat sok más színészével hasonlóan sokáig nem osztotta meg, hogy HIV-vel él. De ígérete szerint hamarosan a világ is többet megtud majd a részletekről. Ezt segíti, hogy még idén megjelenik önéletrajzi kötete és Ryan Murphy is dokumentumfilmet forgat róla.

Nézz rám. Így néz ki ma egy HIV-pozitív. Valami másba fogok belehalni. T-sejtem kétszer annyi van, mint neked, köszönhetően a gyógyszernek. Egész életemben nem voltam ilyen egészséges. Úgyhogy ideje elengedni és másról beszélni. Nincs többé stigma – végezzünk vele egyszer és mindenkorra.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb