EgészségHírek

HIV-vel élőként coming outolt a Queer Eye főszereplője

Interjút készített a The New York Times Jonathan Van Ness-szel, a Queer Eye című amerikai reality show egyik főszereplőjével. A műsor lényege, hogy öt férfi – mindannyian az LMBTQ-közösség tagjai – epizódról epizódra teljesen átalakítják, felfrissítik egy mindennapi ember életét: lakását, öltözködési stílusát, frizuráját és a beszélgetéseken keresztül az élethez való hozzáállását is. Jonathan a “groomingért” felelős, tehát az arcszőrzetért, frizuráért, kozmetikumokért, bőrápolásért.

 

Jonathan Van Ness

 

Az interjú apropóját az adta, hogy a fiatalembernek szeptember 24-én jelenik meg Over the Top című önéletrajzi könyve. E könyvben – és erről az interjúban is említést tesz – élete számos nehéz időszakáról és pillanatáról ír. Többek között arról is, hogy gyerekkorában szexuális zaklatták és e trauma felnőtt korában is végigkísérte. Emiatt a droghoz nyúlt és függősége finanszírozása érdekében egy ideig szexuális szolgálatásokat is kínált más férfiaknak.

A Queer Eye első évadának forgatása előtti időszakban azonban sikerült teljesen kitisztulnia és lejönnie a szerekről. Ekkoriban szerzett tudomást arról is, hogy HIV-fertőzött. “Nehéz olyan nyíltnak lennem, amennyire szeretnék, ha közben vannak dolgok, amelyeket nem oszthatok meg a nyilvánossággal” – magyarázta annak okát, miért is fedte most fel, hogy HIV-vel él.

Van Ness fontosnak tartja, hogy legyen párbeszéd a HIV-ről és minden más témáról is, amely az LMBTQ-közösséget közvetlenül érinti. Különösen ezekben az időkben, amikor az Egyesült Államok elnöke Donald Trump, aki igyekszik mindent megtenni, hogy stigmatizálja a közösséget.

A Queer Eye főszereplőjének előbújása alig egy héttel azt követően történt, hogy egy másik nyíltan meleg, közismert férfi, a volt profi rögbijátékos Gareth Thomas is felfedte HIV-státuszát:

 

Videóüzenetben tárta fel HIV-pozitív státuszát a profi rögbi játékos

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb