Hírek

HIV-pozitív rászorulóknak szánt adományból lopott egy lelkész

Egy bronxi lelkész, Reginald Williams, aki két kábítószer-rehabilitációs központ igazgatója is, 631,000 dollárral (átszámítva mintegy 185 millió forinttal) rövidítette meg a HIV-pozitív kábítószer-függőknek szánt adományt. A pénz állítása szerint „megillette őt.”

A New York Post cikke szerint miután Williams ellopta a HIV-vel élőknek szánt pénzt, a Karib-szigetekre utazott, ahol nyaralásra, luxusvacsorákra és italokra költötte a nem csekély vagyont. A megmaradt összegből kifizette hitelkártya tartozásait, valamint csekkeket írt magának és feleségének. Ő azonban úgy véli, megillette a pénz, mivel a három év alatt nem kapott rendes fizetést, és az összeget egyébként is az ő segítségével gyűjtötték össze.

 

Reginald Williamson

 

A 67 éves Williams nem egyedül követte el a bűntettet, hanem két társával együtt, akik szintén dúskálhattak a pénzben, kiélvezve a szabadságot. Manhattan körzeti ügyvédje szerint a tettet még elkeserítőbbé teszi, hogy mind a hárman magukra költötték a pénzt, míg saját szervezetük pénzügyi nehézségekkel küzdött, arról nem is beszélve, hogy ezzel megtagadták a segítséget a kiszolgáltatottaktól.

A tetteseket bíróság elé állították lopás vádjával.

 

hirdetés
Previous post

Drag Queen mesedélutánt támogat New York City

Next post

A hazai LMBTQ közösség sokszínűségét bemutató fotókiállítás készül - Jelentkezz!