Lifestyle

HIV a BUSZ Kampányindító Gála az AIDS Világnapján

12185148_859557877474189_1351623540765359420_o

Az Alternatíva Alapítvány (Altalap) célja az ártalomcsökkentést szem előtt tartva a különböző életkori, életmódbeli kulturális, illetve szubkulturális tényezők által befolyásolt magatartási és viselkedési formából eredő károk egészségügyi, társadalmi és gazdasági következményeinek mérséklése, függetlenül attól, hogy az adott egyén változtat-e viselkedésén. Értéksemlegesen, elsősorban a közegészségügyi szempontok mentén, az emberi jogok melletti feltétlen elkötelezettséggel végezzük tevékenységeinket. Az ártalomcsökkentést saját felelősségünknek is érezzük: tudjuk, mi lenne a megfelelő megoldás, rendelkezünk a megvalósításhoz szükséges gyakorlati tapasztalattal, valamint elméleti tudással.

Az Alternatíva Alapítvány célja, hogy a következő évek során az ártalomcsökkentés és az ezzel összefüggő pragmatikus megközelítés zászlóvivőjévé, meghatározó képviselőjévé váljon. További cél, hogy az Altalap tevékenységének minősége, a képviselt téma megközelítése, szemléletének hatékonysága pozitív hatást gyakoroljon a hasonló témában dolgozó szervezetek szemléletére és szakmai munkájára egyaránt.

A fent meghatározott célokon belül kiemelt területet jelent számunkra a HIV/STD betegségekkel kapcsolatos gyorstesztes szűrés és tanácsadás, illetve szintén a HIV/STD betegségekkel kapcsolatos hiteles és valid információkra épülő prevenciós tevékenységek minél szélesebb körű elérhetőségének biztosítása. A társadalom egészén belül hangsúlyosan jelenik meg a különösen sérülékeny csoportok tagjainak segítése.

hiv_a_busz_A2plaki

A HIV a BUSZ Gála – amelyre 2015.december 1-jén, az AIDS elleni küzdelem világnapján kerül sor a New Orleans bárban, 21.00 órai kezdettel – a HIV a BUSZ adománygyűjtő kampányunk egyik állomása. Maga a kampány 2015. október végén indul útjára online – pl. Facebookon – és offline – plakátok, szórólapok stb. – formában, amelyek az adománygyűjtésen túl a Gála promóciós felületeként is szolgálnak. A Gálán közismert előadók szórakoztatják adományozóinkat.

Az esemény egyrészt adományozóink felé történő tiszteletadás, másrészt a HIV a BUSZ projekt elindításához szükséges további adományok gyűjtését elősegítő kampány bejelentése. Az összeadott adományokból egy saját tulajdonú, szűrésre és tanácsadásra egyaránt alkalmas buszt tervezünk vásárolni, amely birtokában hatékonyabban és szabadabban végezhetjük szűrési és tanácsadási, illetve prevenciós tevékenységeinket – elsődlegesen Budapesten, illetve az ország egész területén -, mint ahogy azt végezzük a különböző pályázati forrásokból bérelt jármű birtokában.

A kampány jelentős nemzetközi támogatóra is talált Sharon Stone személyében, aki egy rövid videóban üzent az Alapítványnak és segítőiknek.

 

Az Alternatíva Alapítvány Facebook oldala:
https://www.facebook.com/altalap/

A HIV a BUSZ Gála Facebook oldala:
https://www.facebook.com/events/1514047318893038/

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin