Hírek

Heteró pasik egymással: Ez csak haveri szex!

A Sociological Perspectives szaklapban publikálta tanulmányát két kutató, Tony Silva és Rachel Bridhes Whaley, akik a magukat heteroszexuálisnak vallók közötti szexuális kapcsolatot vizsgálták. A magukat heteroszexuálisnak valló, 15-44 év közötti férfiak 2,5 százalékának volt már azonos nemű szexuális kapcsolata. Ezt ők maguk között csak “haveri szexnek” tartják, aminek szerintük semmi köze a homoszexualitáshoz.

 

 

A tanulmányt jegyző Silva a University of Oregon egyetemen folytat doktori tanulmányokat. A területet vizsgálva elmondta, hogy az 1990-es évek óta megduplázódott azok száma, akiknek életük során legalább egy azonos nemű szexuális kapcsolatuk volt. Silva szerint a valóságban nagyobb lehet az arány, de a homoszexualitás stigmája miatt sokan nem válaszolnak őszintén a felmérésekre.

A “haveri szexről” szóló cikkek és tanulmányok arra jutottak, hogy inkább vidéken, és főleg a fehér férfiak közötti jelenségről van szó. A Dallas Observer újság egy szexpartner kereső honlapon próbálta felmérni a haveri szex elterjedését. Texas állam egyik északi régiójára koncentrálva az alábbi szöveggel jelentkeztek be:

“Heteró férfi keres heterfó férfit haveri szexre.”

Egy órán belül három jelentkezőjük is akadt. Silva szerint az amerikai vidéken a férfiak számára különösen fontos a heteroszexuális identitás és a nőkkel kötött házasság. Ugyanakkor a haveri szexet választók úgy érzik, hogy kevésbé csalják meg a feleségüket, ha nem egy másik nővel, hanem egy férfivel lépnek félre. Másik indokuk a haveri szexre az, hogy ők csak segítenek ezzel a jóbarátjuknak.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb