Hírek

Heteró lányt és a nagypapáját verték meg egy szivárványos táska miatt

Homofób gyűlölet-bűncselekmény történt múlt héten a Pest megyei Bénye falunapján. Egy 19 éves lányra, Kurucz Boglárkára a szivárványos vászontáskája miatt támadt rá egy „nagydarab, kopasz férfi, afféle hazafias kopasz.”

A 444.hu számolt be az augusztus 4-én hajnalban történtekről az áldozat Facebook-bejegyzése alapján. A brutális támadás kiváltó oka egy szivárványos vászontáska volt, amit a heteró lány a nejlonszatyrok kiváltására hord. Hajnali egy körül a lány a barátjával táncolt az egyik sátorban, amikor a nagydarab férfi felkapta a szivárványos táskát és a lány arcába tolta. A férfi hangosan üvölteni kezdett, majd trágár kifejezéseket használva arra a következtetésre jutott, hogy a lány leszbikus. A táskát rángató, üvöltöző, nagydarab férfitől Boglárka érhető módon megijedt, és amikor a szép szó nem használt, az egyre jobban bevaduló férfit gondolkodás nélkül leöntötte. A következő pillanatban a férfi ököllel a lány arcába vágott.

„Barátom nagyszülei rohantak a segítségemre, papája vált a következő célponttá. Akkora ütést kapott, hogy elterült a földön, és mikor védtelenné vált, ütni és rúgni kezdték őt a kopasz és egy hű társa. Nem kaptunk segítséget, míg nem kezdett túl késő lenni, attól féltem ha ő nem jön, engem vernek agyon, ha pár értelmes ember nem száll be, akkor a nagypapát, aki engem védett. A barátom kis híján sokkot kapott, engem mentő vitt kórházba. Megmentőmnek eltört a járomcsontja, szemünk alatt lila duzzanat éktelenkedik, testünk több pontján foltok amiket az ütések és rúgások okoztak.”

A brutális verés után a támadó visszament bulizni, mintha semmi sem történt volna. A sérülteket ellátó kórház hivatalból feljelentést tett a bántalmazás miatt. A történteket így összegzi a lány:

„Mondhatni olcsón megúsztuk, de csak az idő a megmondhatója mikor tesszük túl magunkat lelkileg is a történteken. Nem hiszem azt, hogy megérdemeltem ezt a bánásmódot, csak mert hatszínű volt a táskám, és ez neki nem tetszett. Ha olyan világban élünk, ahol egy felnőtt férfi ember megüt egy lányt és egy hatvanas öreget, csak hogy megmutassa, mennyivel többet ér az ő értékrendje, akkor miért az a legnagyobb problémánk, hogy valaki magában utálkozik? Ha nem fogadtathatjuk el magunkat mindenkivel, az nem kudarc. Ha gyűlölet, támadás és bántalmazás áldozataivá válunk olyasmi miatt, ami ellen nem tehetünk, az viszont nem tűr elfogadást.”

 

Egy divatcikk, egy unásig ismételt válasz hogy nem kérek nejlonszatyrot köszönöm, itt a textiltáskám. Egyedi, védem vele…

Közzétette: Kurucz Boglárka – 2019. augusztus 8., csütörtök

 

 

Csak idő kérdése volt, hogy mikor testesül fizikai agresszióként a Fidesz által szított homofób hergelés

Az őszi önkormányzati választásokra készülve tudatosan formálnak ellenségképet az LMBTQ közösségből. A korábban is homofób megnyilvánulások után a kampány-buzizást látványosan Kövér László kezdte: a pedofíliához hasonlította az azonos nemű párok gyereknevelését, és szerinte a homoszexuálisok másodrendű állampolgárok. Ezt a kijelentést Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is megvédte, majd a parlamentben Rétvári Bence parlamenti államtitkár bunkó, személyeskedó módon oktatta ki Ungár Pétert:

„Emlékeztetném Képviselő urat, hogy azonos nemű pároknak nem jogi, hanem biológiai okokból nem lehet közös gyermeke.”

Június közepén Boldog István képviselő a Pride betiltásáról beszélt az országgyűlésben – a fideszes politikus erről már törvényjavaslatot is benyújtott. Eközben a Fidesz pártalapítványa és a Századvég által pénzelt álcivil szervezet, az Alapjogokért Központ a Facebookon és az Instagramon közpénzből durva homofób propagandát tol fizetett hirdetések formájában. Az index júliusban írta meg, hogy Orbán Viktor őszre olyan alkotmánymódosítást készít elő, ami megtiltaná, hogy azonos nemű párok gyereket fogadjanak örökbe.

És ezek csak a konkrét politikusi megnyilvánulások. A központilag irányított médiagépezet eközben folyamatosan tüzeli az LMBTQ közösség elleni gyűlöletet: Bayer Zsolt szerint a heteroszexuális férfi „szükségszerűen” homofób, Gajdics Ottó az árokparti kutyaszarhoz hasonlítja a homoszexuálisokat, a köztévében pedig a melegek „kigyógyításáról” értekeznek. A Coca-Cola ártatlan plakátjai után pedig olyan hergelés-cunami indult, ami már a józan ész határain messze túl jár, amikor a Pesti Srácok publicistája kijelenti, hogy nem csak melegeket, de „tolószékes embereket sem szeretnék mozgólépcsőnyi hirdetéseken nézegetni.”

Ennyi politikus és a teljes propagandagépezet bevetése már csak azért is szükséges, mert a homofób hőbörgők – egyelőre – csak egy nagyon hangos, de annál látványosabb kisebbséget alkotnak. A Viacom médiavállalat (az MTV, Comedy Central és Paramount tévécsatornák működtetője) 65 országban 100 ezer embert kérdezett meg, és a válaszadások szerint a magyarok 64 százalékos arányban egyetértenek azzal, hogy a melegeket ugyanolyan jogok illessék meg, mint bárki mást. A szexuális kisebbségek elfogadását a magyarok többsége, 58 százaléka a saját kultúrájával és vallásával is összeegyeztethetőnek tartja, hazánkban pedig az emberek háromnegyede elfogadná azt, ha kiderülne, hogy a szomszédja meleg, leszbikus vagy transznemű, és ez nem változtatna a kapcsolatukon.

A hétköznapokban nem mindig egyértelműen tapasztalható elfogadás alapjai tehát (még) megvannak itthon, ezt pedig a magyar társadalom érdekében nekünk kell megvédeni. Most vasárnap, augusztus 11-én délután 4 órától ehhez máris megtehető néhány lépés. Az elmúlt héten a Coca-Cola érzékenyítő plakátkampányával kapcsolatban megjelent, több társadalmi csoportot sértő cikkekre és véleményekre reagálva magánszemélyek és hozzájuk csatlakozó szervezetek szolidaritási sétát szerveznek, akik elhívásukban azt kérik:

jöjjön el bárki, aki elfogadja, hogy sokfélék vagyunk.

 

Szolidaritási séta most vasárnap egy ideális világért

 

Previous post

Szolidaritási séta most vasárnap egy ideális világért

Next post

Hűsöljünk a moziteremben! - Filmajánlók augusztusra