Hírek

Hét meleg férfit zártak börtönbe egy afrikai országban

Afrika nagy részén a homoszexualitást ma is, akárcsak a gyarmati időkben, törvény bünteti. Van, ahol pénz, máshol börtönbüntetéssel sújtják, de vannak országok, ahol halál jár érte – a témával kapcsolatos teljes összefoglalónkat ide kattintva olvashatjátok el.

Ennek ellenére a média ritkán értesül az LMBT-közösséggel szembeni megtorlásról, most azonban sajnos egy ilyenről kell beszámolnunk. A nyugat-afrikai Szenegál fővárosában, Dakarban hét férfit ítéltek fél év börtönre, miután állítólag egy razzia során a rendőrség nemi közösülésen érte őket.

Dakar madátávlatból
Dakar madártávlatból

A BBC információ szerint eredetileg a hét férfi egyikének édesanyja adta fel őket a rendőrségen és arra sincsen sem tárgyi bizonyíték, vagy felvétel, hogy a kiérkező rendőrök ténylegesen szexuális aktuson kapták őket. A bírósági tárgyalásra aztán az édesanya el sem ment, amely a védőügyvéd állítása szerint önmagában is önálló indok lett volna arra, hogy a vád elveszítse a pert.

A bíró azonban tanú és bizonyítékok hiányában is hat hónapos börtönbüntetésre ítélte a férfiakat. A 95 százalékban mohamedánok által lakott országban a homoszexualitás “természet elleni bűn” és maximum 5 év börtönbüntetés, valamit 2500 dollár pénzbüntetés szabható ki rá.

Múlt hónapban egy közismert szenegáli újságírót csuktak le hat hónapra homoszexualitás vádja miatt.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb