Életmód

Hét dolog, amit nem tudtál a merevedésről

Mikor volt az első és mikor lesz az utolsó? Mekkorára nő meg? És mi köze az egésznek a sütőtökhöz? Mutatunk néhány érdekességet, amiket eddig nem tudtatok az erekcióról.

A bunch of bananas with one banana sticking up, suggestive of an erection

Az első

Emlékszel mikor volt az első merevedésed? Valószínűleg nem. Nem is nagyon emlékezhetnél rá, ugyanis még születésed előtt történt az anyaméhben. Bizony. A pénisz már a terhesség hatodik hetében elkezd kifejlődni és tíz hétre rá már képes is az erekcióra.

lEl0ord

Kemény illatok

Egy tanulmány szerint, a különböző illatok befolyásolni tudják a pénisz véráramlását. A fekete édesgyökér és a fánk 32 százalékkal, a fánk és a sütőtökös pite illatának keveréke 20 százalékkal. Érdekes módon a legütősebb kombó a levendula és a pite, ami 40 százalékos növekedést okoz.

pite

A soha véget nem érő

Egy betegség, a priapizmus a pénisz órákig tartó merevedését okozza bármilyen szexuális ingertől függetlenül. Ha ez az állapot sokáig fennáll, akkor akár szervi károsodást is okozhat. Ez a betegség a nevét Priaposzról, egy görög termékenységi istenről kapta.

boner

Mesterhármas

Az erekciónak három fajtája van. A pszichés eredetű, ami akkor áll be, ha valami olyanra gondolsz, vagy olyat nézel, ami beindít. A reflexszerű, ami a fizikai érintés (és persze egyéb dolgok) következtében indítja be a vér megfelelő helyre való áramlását. A harmadik fajta pedig az éjszakai, ami meglepő módon éjszaka, alvás közben eredményezi férfiasságunk merevedését.

Azt, hogy az utolsó miért történik, még nem sikerült teljesen megfejtenie a tudósoknak, de valószínűleg a szövetek oxigénnel való ellátása a célja. Átlagosan négy alkalommal történik meg az éjszaka folyamán, de ez egy elég csekély szám ahhoz képest, hogy egy átlagos napon tizenegyszer dudorodik a nadrágunk azon a bizonyos ponton.

robot

A méret a lényeg

Egy tanulmány szerint, melyben 1661 férfi vett részt, az erektált pénisz átlagos hossza 14 centiméter 12 centis kerülettel. Azonban a méretbeli eltérések nemcsak a férfiak között, hanem egy férfi erekciói között is voltak. Azt sikerült végül kimutatni, hogy szex közben nagyobb, mintha csak simán a fantáziálástól állna föl.

Egy 1988-as tanulmány azt mutatta ki, hogy minél kisebb a pénisz ernyedt állapotban, annál nagyobb mértékben fog megnőni az erekció során.

idojaras

Formák

Milyen alakú a pénisz erekció közben? Egyenes? Nem. MRI-vel kimutatták, hogy bumeráng formájú. Ezt miért nem látjuk? Azért, mert egy része a medencecsontban található.

bumerang

 

Az utolsó utáni

Nem feltétlenül kell még életben lenned ahhoz, hogy az a bizonyos testrészed megkeményedjen.  Ha egy férfit függőleges helyzetben ér a halál, akkor a szívverés hiányában a vér a gravitáció erejének fog engedelmeskedni, azaz lecsordogál az alsóbb szekciókba. A lefolyó vér beáramlik a péniszbe és merevedést okoz. A jelenségre van is egy angol kifejezés: angel lust-nak hívják.

zombi

Forrás: IFLScience

hirdetés

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Proud Hungary - The Budapest story of a German guy

Next post

Támogatásáról biztosította az LMBTI diákokat Japán új oktatási minisztere