Itthon

Hazugságokkal támadja a szivárványcsaládokat a magyar egyházi hírportál

 

Óriási vehemenciával szállt bele a szivárványcsaládokba nemrég a vasárnap.hu portál, amely hiteles egyházi hírforrásként próbálja eladni magát. Csakhogy a szerkesztőségnek semmilyen köze sincs az egyházhoz, csupán az erdélyi Vasárnap katolikus hetilap weboldalát másolják külsőségeikben, és tevékenységükről a Szemlélek blog is „Egyházi hírportálnak álcázza magát egy politikai propagandaoldal” címmel írt anyagot.

Mint ahogy azt mi is megírtuk korábban, egyik szerzőjüknek, Mészáros Józsefnek sikerült gyomorforgató módon – vélhetően csupán tudatlanságból fakadó – tucatnyi valótlanságot összehordania a szivárványcsaládokról. Ez a cikk azonban annyira mélyre süllyedt, hogy utóbb a Facebookról is eltüntették, és a megtámadott magyar család, Pál Marci és Hanol Ádám is helyreigazítást kért.

A vasárnap.hu erre nem volt hajlandó, helyette sértett szerkesztőségi állásfoglalást tettek közzé többek között arról, hogy törölnek minden olyan kommentet, amely felhívja a hazugságaikra a figyelmet. Emellett újabb „leleplező” anyagot szenteltek a szivárványcsaládoknak, ebben megszólaltatva dr. Pécsi Rita neveléskutatót.

Ez az anyag aztán végképp elengedett mindent, aminek morzsányi köze is van a hiteles újságíráshoz – vagy éppen a tényekhez. A cikkben ugyanis olyan adatokkal dobálózik Pécsi, amit éppen a kormány felügyelete alá tartozó országos szervezet, a Központi Statisztikai Hivatal cáfol, és olyan tanulmányokat citál, amelyeket tudományos körökben nem vesznek komolyan, annyira súlyos módszertani hiányosságai vannak. Ezek után adódik a kérdés, hogy a neveléskutató vagy nem tekinthető felkészültnek a témában, vagy tudatosan hazudik.

Itt tart tehát ma, 2021-ben a „100% kereszténység” hírportálja, amely kormányzati adatokkal cáfolható hazugságokkal és tudománytalan kutatásokkal kelt gyűlöletet.

Miután pedig többszöri megkeresésükre sem reagált a vasárnap.hu szerkesztősége, Pál Marci és Hanol Ádám jelezte, készek akár jogi útra is terelni az ügyet, és az alábbi nyílt levelet tették közzé, amelyben tételesen cáfolják Pécsi Rita állításait.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb