Gasztro

Házhozszállítás újratöltve

Az étel-házhozszállításról valószínűleg leginkább a másnaposan vagy házibulik alkalmával otthonra rendelt pizzák jutnak az eszünkbe. Pedig ez a kép már csak a házhozszállítás múltidejeként állja meg a helyét. Ha hiszed, ha nem, már a legmenőbb éttermek ételei is az otthonodba jönnek. Az íz ugyanaz, a tálalás hasonlóképpen pazar, az otthon kényelme viszont talán még az éttermét is lekörözi. Eláruljuk, miért is érdemes házhoz rendelni az ételt.

Megéri lustálkodni

Szó se róla, leggyakrabban akkor szoktunk a házhozszállítás lehetőségével élni, ha erőt vesz rajtunk a lustaság, és nemhogy arra nincs erőnk, hogy a konyhában összeüssünk magunknak valamit, de még arra sem futja, hogy leszaladjunk a legközelebbi boltba. Persze akkor is jól jöhet ez a megoldás, ha vendégeket várunk magunkhoz és ahelyett, hogy a konyhában ügyetlenkednénk, inkább biztosra szeretnénk menni.

Míg néhány évvel ezelőtt többnyire csak pizzákat rendelhettünk otthonunkba (és arra is szörnyen sokat kellett várni), ma már rengeteg ételt kérhetünk házhoz, amelyek ugyanolyan ízletesek és gusztusosak, mintha kedvenc éttermünkben fogyasztanánk el őket. Mindezt tehetjük úgy, hogy ki sem mozdultunk otthonról, és kócosan, pizsamában, ne adj’ isten másnaposan élvezzük a remek falatokat.

Az olasz ízek csengetnek az ajtódon

Kedvenc olasz éttermünk a Jamie Oliver’s Pizzeria, ahol a tányérunkra tényleg egy falatnyi Olaszország kerül, megfűszerezve a dolce vita-életérzéssel – talán meglepő, de foglalkoznak házhozszállítással.

 

Jamie Oliver’s Pizzeria

 

 

Bár Magyarországon még úttörő elképzelésnek számít, hogy egy étterem szinte a teljes menüjét alkalmassá teszi a házhozszállításra, külföldön ez már megszokott dolog. Noha idehaza ez még új jelenségnek számít, a magyaroknak is bejött az ötlet, hiszen a Jamie Oliver’s Pizzeria, ahol bő egy hónapja indult a Netpincér GO-s kiszállítás, máris rengeteg megrendelést kap.

A házhozszállítás hívői még jobban örülhetnek, ugyanis a Netpincér GO-n nemcsak Jamie remek olasz fogásait viszik a küszöbig. Több olyan magas minőségű ételt kínáló étterem is együttműködést kötött a Netpincérrel, akiknek mindeddig csak az éttermükben kóstolhattuk meg az ételeiket. Erre példa egy másik kedvenc helyünk, a Gozsdu udvaron található a Spíler is.

Miért éri meg ételt rendelni?

Talán sokakban fogalmazódhat meg a félelem, hogy mire a házhoz szállított étel megérkezik hozzánk és kibontjuk a csomagolásból, már kevésbé étvágygerjesztő, mint a menün látható képeken. A Jamie Oliver’s Pizzeria és a Netpincér GO kiemelt figyelemmel ügyel rá, hogy az ételek sem becsomagoláskor, sem szállításkor ne sérüljenek, és ugyanolyan ínycsiklandóan nézzenek ki, mintha az étteremben a pincér tenné elénk. Ráadásul arra is ügyelnek, hogy az adott fogások a megfelelő csomagolásba kerüljenek, hogy ne hűljenek ki vagy nyomódjanak össze.

És ami a legfontosabb: így még akár otthon, kedvenc sorozatod nézése közben is úgy érezheted magad, mintha étteremben lennél – legalábbis az étel pontosan azt a színvonalat nyújtja majd, mint amit Jamie belvárosi pizzázójában megszoktál.

 

Spíler Sanghai

 

 

Ebédidő!

Nemcsak reggel vagy vacsoraidőben érdemes a házhozszállításra gondolni, hanem ebédkor is – és nemcsak hétvégenként: a home office-ban töltött munkaórák egyhangúságát is feldobhatod, ha ínycsiklandó ebédet rendelsz magadnak.

A Jamie Oliver’s Pizzeriában tudsz miből válogatni, hiszen szinte a teljes menüsor elérhető házhozszállításkor is. De ami még ennél is fontosabb: a pizzéria 1640 forintért kínál olaszos ebédet, amely egy kisméretű pizzát, egy salátát és egy könnyed desszertet foglal magába. Így ebédelhetsz például New York pizzettát rukkolás-parmezános salátával, amelyeket sertéshúsgolyó, bivalymozzarella, parmezán, rozmaring és jalapeño paprika tesz feledhetetlen ízélménnyé. Bár az étel mennyiségével könnyen jóllakhatunk, ha még többre vágyunk, 540 forintért további extra fogásokat kérhetünk.

Bár Jamie menüjét egyszerűen lehetetlen megunni, ha mégis egy kis változatosságra vágysz, jó hírünk van, hiszen szeptembertől már a Spílernél is elérhető a finom és pénztárcabarát ebédmenü.

Irány a Netpincér GO, rendeld te is házhoz a kedvenc ételeid!

Tegdes Péter

FRA EU post inject banner
Previous post

LMBTQI a gyerekem! - Bemutatja legújabb kisfilmjét a Háttér Társaság

Next post

Zavarbaejtőre sikerült a legújabb kínai médiaközpont