Hírek

Házasságuk miatt vált meg a leszbikus pártól egy baptista templom

Távoznia kellett egy leszbikus házaspárnak a templomukból Mississippiben, mivel nem ismerték be bűneiket és nem vetettek véget „tiltott” házasságuknak.

 

Olivia és Mary Trollinger

 

Olivia és Mary Trollinger mindaddig a Gracewood Baptista Templom hívei közé tartoztak, míg közös megegyezés alapján fel nem szólították őket a távozásra. Erre egy levélben került sor, melyet a baptista templom lelkésze, Barry Baker írt a párnak, felhívva figyelmüket arra, hogy a gyülekezettel egyetértésben úgy véli: távozniuk kell a Bibliához nem méltó „életstílusuk” miatt – számol be róla a Pink News.

„Az, hogy egy vallásos keresztény nyíltan és megbánás nélkül él a bűnben, szégyent hoz Krisztus nevére, szenvedést hozva egyházi családjára és pusztulást önmagára… Túlságosan szeretünk ahhoz, hogy mellőzzünk téged. […] Reménykedtem benne, hogy egy nap majd bűnbánatot tanúsítasz. Mégis miután a családod, a gyülekezet és a barátok is megpróbáltak meggyőzni vétkedről, még mindig ellenállsz nekik.”

Ha nem lett volna elég, hogy templomuk hátat fordított nekik, Mary Trollinger családja is hasonlóképpen tett. Barry Baker ugyanis a teljes gyülekezet nevében írta levelét, melybe beletartozik Mary családja, és édesapja a fő diakónus. „Kegyelmet” pedig azzal gyakoroltak a páron, hogy amennyiben megbánják bűneiket, visszatérhetnek a templomba.

Olivia Trollinger úgy érzi, templomuk nem szeretetből küldte számukra a levelet, inkább megvetésből. Ezt arra alapozza, hogy nem általánosságban írt róluk a lelkész, hanem személyesen nekik címezte szavait. Felesége, Mary számára talán még megrázóbb volt az eset családja miatt, de tudja, hogy találni fognak egy jobb templomot, ahol nem kell megtagadniuk szerelmüket, hiszen elmondása szerint ugyanúgy szereti feleségét, akárcsak Jézust.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb