Hírek

A házassági egyenlőségtől madár lesz a gyereked

Amit Ausztráliában művelnek a házassági egyenlőség bevezetése körül, az már régóta kabaré, de most már lehet hozni a popcornt is: mindenkinek elment az esze. Olyan kampányvideók készülnek, hogy nem tudjuk eldönteni, melyik az elborultabb.

Már az ausztrál tévékben fut az ellenzők drámai kampányfilmje. Tisztes családanya meséli rémülten a kamerába, hogy az iskola megengedné a kisfiának, hogy szoknyát hordjon, ha akar. Vagy hogy szerepjáték során alakíthatnak akár azonos nemű párokat is. És ha elfogadják a házassági egyenlőséget, akkor ezek az iskolai foglalkozások mindent elárasztanak. A drámai aláfestő zene közben feltűnik a szöveg:

Az egyenlő házasságot bevezető országokban a szülők elvesztették a döntés jogát.

 

 

A józan ausztrálok őrjöngenek, pont ezt nem akarták, hogy Malcolm Turnbull miniszterelnök politikai kényelemből odadobja a döntést a lakosságnak. Mellé még hatalmas összeget is elvernek a népszavazásra, ami a kabaré-jelleget fokozandó levélben történik majd. És ezt még mindig lehet fokozni, a szavazás szeptember 12-től indul és novemberig tart, ráadásul az eredménye nem bír kötelező erővel a törvényhozásra. Vagyis semmi haszna az egésznek.
Illetve annyi mégis, hogy a szavazás közeledtével a homofóbok mindent elárasztó gyűlöletkampányba kezdtek.

A friss reklám láttán a ellentábornak több se kellett, lecsaptak a lehetőségre, és a máris mémmé váló képsorok után elkészítették a kampányfilm vicces paródia-verzióját. Ebben ugyanolyan halálra vált arccal mesélik a kamerának az anyukák, hogy az azonos nemű párok házasságától bizony madárrá változik a gyerek.

Hozok popcornt, itt tényleg mindenkinek elment az esze, és messze még a vége.

 

 

 

Previous post

Pozitív, III. fejezet - Az első hónapok

Next post

Több tucat meleg férfit menekítettek ki Csecsenföldről