Hírek

Házassági egyenlőséggel kampányolnak Ausztráliában

Egymásra licitálnak a jelöltek az ausztrál választási kampány hajrájában. Míg a jelenlegi miniszterelnök népszavazást ígér a házassági egyenlőségről, addig ellenfele rögtön megszavaztatná a parlamenttel.

Malcolm Turnbull, ausztrál miniszterelnök azt nyilatkozta május 30-án, hogy megválasztása esetén még az év vége előtt népszavazást tartana a házassági egyenlőségről. “A választásokat követően minél előbb szeretnénk egy népszavazást tartani a kérdésben. És mivel rengeteg idő van július 2-a után, így nem kérdéses, még ebben a naptári évben voksolhatnak az emberek” – nyilatkozta Turnbull.

Malcolm Turnbull, Ausztrália új miniszterelnöke

Malcolm Turnbull, Ausztrália miniszterelnöke

Előzetes számítások szerint az egyenlő házasságról szóló népszavazás nagyjából 160 millió ausztrál dollárba kerülne. Turnbull ellenfele, a munkáspárti Bill Shorten nem pazarolna el ennyi pénzt, ő rögtön a parlament elé vinné a kérdést. “LMBTI ausztrálok, és családtagjaik, nem szükséges, hogy még tovább várjatok azért, hogy meglegyen ugyanazon jogotok, mint minden más embernek!” – érvelt Shorten. – “Már most be tudjuk, be kell vezetnünk a házassági egyenlőséget.”

A liberális párt tagjai kitartanak amellett, hogy népszavazással kell eldönteni a kérdést. Turnbull úgy nyilatkozott: “Nagyon célirányos kérdést fogunk feltenni az ausztráloknak. Támogatják-e, hogy a házasság intézményét kiterjesszük az azonos nemű párokra.”

hirdetés
Previous post

Ariana Grande: a bátyám a legfontosabb meleg ikon számomra

Next post

Budapest, "the Paris of the East"