Hírek

Hazaküldték Rómából az egy ágyban talált papnövendékeket

A római katolikus egyház számos fronton háborút vív. Ezek közül az egyik legnagyobb fejtörést valószínűleg az okozza, hogyan viszonyuljon az LMBT-közösséghez. Különösen annak fényében, hogy az egyház berkein belül is időről időre kirobbannak botrányok vezető tisztségviselők által szervezett római orgiákról, vagy éppen egy nápolyi escort által kiteregetett listáról, amelyen több tucat, szexuális szolgáltatásokat pénzért igénybe vevő pap neve szerepel.

Ferenc pápa fiatalok körében

A legújabb kínos incidensre is a világegyház szívében, Rómában került sor. Ezúttal két papnövendéket kellett hazaküldeni, miután felettesük rájuk nyitott, ahogy egy ágyban hemperegtek. Az ominózus estén a római Ír Kollégium két diákja egy, a VI. Pál pápa által kiadott Humanae Vitae („Az emberi életnek”) című enciklia megjelenésének 50. évfordulójára rendezett vacsorán italozott. A pohár azonban mindkettejük kezében megszaladt. Képtelenek voltak türtőztetni testi vágyaikat és hamarosan az ágyban kötöttek ki. A kínos leleplezés után azonban nagyon gyorsan távozniuk kellett az otthonból.

Apropó írek, érdemes felidézni, hogy a Vatikán nem nézte jó szemmel az egyenlő házasságról szóló 2015-ös ír népszavazás végeredményét.

A városállam részéről akkor Pietro Parolin bíboros nyilatkozott: “mélyen elszomorított az eredmény”. Az államtitkár, aki e pozíciójában a pápa után a második legnagyobb befolyású ember a Vatikánban, így folytatta: “Az egyháznak számolnia kell a valósággal, de olyan értelemben, hogy még elkötelezettebbnek kell lennie az evangelizációval kapcsolatban. Ez esetben nem kizárólag a keresztény értékek, hanem az egész emberiség vereségéről beszélhetünk.

Érdemes összevetni vele Diarmuid Martin dublini érsek szavait: “Világos, hogy amennyiben ez a népszavazási eredmény a mai fiatalok gondolkodását tükrözi, úgy az egyháznak ideje frissíteni tudását a valóságról.” Írország hagyományosan katolikus ország, az egyenlőségpárti igenek mégis 62 százalékkal nyertek.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin