Hírek

Hazaküldtek egy diákot, amiért a homofóbokat kioktató pólóban ment iskolába

Miért lennél rasszista, szexista, homofób, vagy transzfób, ha csöndben is maradhatnál?” – olvasható a pólón, amelyben egy 13 éves lány az Egyesült Államok Indiana államában a héten iskolába ment. A ruhadarab nem aratott osztatlan sikert az oktatási intézményben.

 

 

Az iskola munkatársai arra kérték a lányt, vegye le a pólót, különben a fehér felsőbbrendőség hívei horogkeresztes pólóban masíroznak majd. A gyerek, Renee Williams szülei bocsánatkérést követelnek a középiskolától.

Négy édesanyja van. Vannak az életőben feketék, latinók és transzok. Tinédzser lány, előbb-utóbb úgyis találkozik a szexizmussal és rasszizmussal” – kommentálta mostohaanyja, aki szerint lányát az osztályfőnöke a póló miatt az igazgató irodájába vezette. Szolidaritásból több osztálytársa is elkísérte.

Az igazgató három lehetőséget ajánlott a lánynak: leveszi a pólót, eltakarja egy másik ruhadarabbal, vagy kifordítva veszi fel újra. Renee a második opciót választotta, azonban hamar belemelegedett, így levette a pulóvert. Ezt követően aztán az igazgató az iskolai menzán, több tucat diák füle hallatára szidta le a lányt, mondván nem hordhatja a szexualitását a pólóján. Ekkor Renee úgy döntött, inkább hazamegy.

Bocsánatkérésre azonban a család valószínűleg hiába vár. Az iskola vezetősége ugyanis a hatályban lévő házirendre hivatkozik, miszerint “a diákok öltözéke és megjelenése visszafogott, amely nem zavarja meg az oktatás rendjét.” Az ő értelmezésükben e póló megzavarta.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb