Nagyvilág

Hazájába szállítanának egy meleg elítéltet, akit a török börtönben folyamatosan kínoznak

Fabien Azoulay 16 év letöltendő börtönbüntetést kapott négy évvel ezelőtt, amiért tiltott partidrogot, GBL-t rendelt magának egy iszambuli utazása során. A szert néhány hónappal azelőtt tiltották be Törökországban, ám a meleg francia zsidó férfinak erről nem volt tudomása.

Azoulay a szabadságvesztés idejének első negyedét már letöltötte és ügyvédei most azért harcolnak, hogy a hátralévő éveket hazájában, Franciaországban ülhesse le. Fő indokuk, hogy a 43 éves férfi a török börtönben szexuális orientációja miatt folyamatos bántalmazásnak van kitéve. Társai nemcsak szóban fenyegetik és szidják, de rendszeresen verik és a család állítása szerint arra is volt már példa, hogy éjszaka, miközben aludt, forró vízzel öntötték le. Akkor olyan súlyos másodfokú égési sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani.

 

Fabien

 

A börtön többi lakója emellett azzal sincs kibékülve, hogy nem az iszlám tanításait követi. Elvárnák tőle, hogy térjen meg és napi ötször imádkozzon, ahogy ők maguk is.

Ügyvédei és a család bíznak benne, át fogják tudni szállíttatni egy francia börtönbe. A francia külügyminisztérium először azt ajánlotta fel, hogy megpróbálja elérni, vigyék át egy másik török börtönbe, ezzel a megoldással azonban senki nem volt kibékülve.

Mindazonáltal a Törökországon belüli börtönváltás megvolt, egy Isztambultól közel 500 kilométerre található büntetésvégrehajtási intézetbe vitték át, ahol viszont a család már egyáltalán nem tudja látogatni és Fabien a világ még elzártabban érzi magát.

Hozzátartozói néhány nap leforgása alatt 98 ezer aláírást gyűjtöttek össze és küldtek el Emmanuel Macron francia köztársasági elnöknek. Válasz azonban egyelőre nem érkezett.

Borítókép: Change.org

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb